Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6280
Napisanych postów
76091
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
755138
Warto pamiętać o tym, że masa ciała nie jest wyznacznikiem efektów. Z tego też względu, sugeruję nie patrzeć na nią pod kątem uzyskanych efektów redukcji tkanki tłuszczowej. To ile ważymy nie świadczy o tym, jak wygląda nasza sylwetka i jakie są efekty. Dlatego też, warto skupić się na obwodach ciała mierzonych co jeden, dwa tygodnie rano na czczo i zapisywanych.
Poza tym, istotne będą zdjęcia sylwetki np. raz w tygodniu. Przód, tył i bok. Ważne żeby była to ta sama poza, światło, bielizna i odległość.
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
293
to jeszcze jedno pytanie zeby nie zakladac juz nowego tematu spozywam na razie oprocz witamin mineralow itd raz dziennie 15 g odzywki collagen pro all nutrition i eaa pro instant okol 10 g ale tylko po treningu, czy to tez mam wliczac? na opakowaniach nie widze informacji o kaloriach wiec rozumiem ze nie ?
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6280
Napisanych postów
76091
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
755138
Myślę, że nie ma potrzeby żeby aż tak skrupulatnie wliczać ilość kalorii w diecie. Z drugiej strony, jeżeli wprowadzasz wszystko w swój dziennik żywieniowy np. potreningu.pl, to o ile tak będzie Tobie wygodniej, jak najbardziej można uwzględnić je w ten sposób.
Jeżeli chodzi o samo stosowanie aminokwasów egzogennych EAA, to jak najbardziej po treningu warto zastosować ilość około 10-15 gramów. Następnie na spokojnie w domu posiłek.
Szacuny
0
Napisanych postów
21
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
293
hmmm mozecie polecic jakies oleje takie do picia ze biore jedna lyzke i do mordki ? wiem ze to nie smakuje ale czasem mam tak na koniec dnia ze nie chce mi sie pitolic w cos innego, a czasem juz nie chce dokladac wegli(orzechy i przetwory z nich zawsze cos maja i bialko tez) a wole np wypic niz smazyc na wiekszej ilosci masla czy oliwy. Wiadomo ze nie smakuje ale jakos nie mam problemu zeby wziazc na lyzke i lyknac :) olej lniany co jeszcze? plus jaki sie olej nada do smazenia ? oliwa z oliwek, ryzowy, z pestek winogron bedzie ok ?
Szacuny
29913
Napisanych postów
27250
Wiek
32 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
384534
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy
Szacuny
3674
Napisanych postów
31005
Wiek
34 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
294222
DJ_DoDo
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy
na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy
Dodam, że smażenie w 1 badaniu nawet przy długotrwałym smażeniu na oliwie, w mało znaczący sposób się utleniała ze względu na chroniące ją polifenole