Mianowicie zamierzam piec od razu 1kg aby mieć mięsko na cały tydzień. Lepiej jest od razu przed pieczeniem podzielić go sobie na 200 gramowe kawałki i potem wliczać każdy kawałeczek jako 200 gramowy schab surowy, czy upiec w całości i wliczać potem każdy kawałek jako schab pieczony ?
...
Napisał(a)
Witam, chcę sobie wrzucić do menu porcje schabu pieczonego i mam takie pytanie.
Mianowicie zamierzam piec od razu 1kg aby mieć mięsko na cały tydzień. Lepiej jest od razu przed pieczeniem podzielić go sobie na 200 gramowe kawałki i potem wliczać każdy kawałeczek jako 200 gramowy schab surowy, czy upiec w całości i wliczać potem każdy kawałek jako schab pieczony ?
Mianowicie zamierzam piec od razu 1kg aby mieć mięsko na cały tydzień. Lepiej jest od razu przed pieczeniem podzielić go sobie na 200 gramowe kawałki i potem wliczać każdy kawałeczek jako 200 gramowy schab surowy, czy upiec w całości i wliczać potem każdy kawałek jako schab pieczony ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Nie ma znaczenia jak to zrobisz. Przecież jak podzielisz po obróbce na określoną ilość kawałków to będą one takie same jak przed obróbką. Znasz masę wyjściową, więc nie ma znaczenia.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Licz przed obróbka jako schab . Potem odpowiednio podzielisz
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Czyli jak go upiekę to potem jak podzielę na kawałki to ten po obróbce wliczać jako schab ?
...
Napisał(a)
Tak . Zasada ta dotyczy każdego mięsa i innych produktów
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Wszystko ważysz przed obróbka , potem przyjmujesz te wartości
TRENINGI KATOWICE
IG
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Piecz w całości i dziel potem na bieżąco na oko. W ogólnym rozrachunku nie będzie miało wielkiego znaczenia czy jednego dnia zjesz 220, drugiego 180g.
A i mięso upieczone w całości będzie bardziej soczyste, a potem dłużej świeże.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-05-30 17:06:53
A i mięso upieczone w całości będzie bardziej soczyste, a potem dłużej świeże.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-05-30 17:06:53
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Okey to będę kroił na oko i będę wliczał w fitatu jako 200 gram surowego. Po 5 dniach akurat zjem cały to się będzie wszystko zgadzać.
...
Napisał(a)
Pomyśl trochę, surowy schab waży kilo a Twoja porcja mięsa wynosi przykładowo 200 gr czyli liczysz 5 porcji, po obróbce przykładowo będzie ważył 750 czyli to też dzielisz na 5 i wychodzi Ci 150 czyli czyli 200 gr surowego mięsa = 150 gr mięsa upieczonego czy tam ile Ci wyjdzie
Zmieniony przez - daniel98765 w dniu 2019-05-30 18:38:03
Zmieniony przez - daniel98765 w dniu 2019-05-30 18:38:03
...
Napisał(a)
Suma sumarum i wyjdzie na to samo, nie ważne jak licząc. Ja jak robie kurak i wrzycam kilogram, i wyjdzie mi np 700g to wiem że 25g to ok 180g kuraka po zrobieniu
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Następny temat
mam powazny problem (!!)
Polecane artykuły