SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Schab pieczony

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 791

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10970 Napisanych postów 50337 Wiek 28 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam, chcę sobie wrzucić do menu porcje schabu pieczonego i mam takie pytanie.
Mianowicie zamierzam piec od razu 1kg aby mieć mięsko na cały tydzień. Lepiej jest od razu przed pieczeniem podzielić go sobie na 200 gramowe kawałki i potem wliczać każdy kawałeczek jako 200 gramowy schab surowy, czy upiec w całości i wliczać potem każdy kawałek jako schab pieczony ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5052 Napisanych postów 69378 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 712532
Nie ma znaczenia jak to zrobisz. Przecież jak podzielisz po obróbce na określoną ilość kawałków to będą one takie same jak przed obróbką. Znasz masę wyjściową, więc nie ma znaczenia.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7897 Napisanych postów 80429 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 679965
Licz przed obróbka jako schab . Potem odpowiednio podzielisz
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10970 Napisanych postów 50337 Wiek 28 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
Czyli jak go upiekę to potem jak podzielę na kawałki to ten po obróbce wliczać jako schab ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7897 Napisanych postów 80429 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 679965
Tak . Zasada ta dotyczy każdego mięsa i innych produktów
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10970 Napisanych postów 50337 Wiek 28 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
To to nie jest tak że waży się produkt przed obróbką ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
flex1976 Trener Personalny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7897 Napisanych postów 80429 Wiek 45 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 679965
Wszystko ważysz przed obróbka , potem przyjmujesz te wartości
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 2913 Napisanych postów 51298 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 346122
Piecz w całości i dziel potem na bieżąco na oko. W ogólnym rozrachunku nie będzie miało wielkiego znaczenia czy jednego dnia zjesz 220, drugiego 180g.
A i mięso upieczone w całości będzie bardziej soczyste, a potem dłużej świeże.


Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2019-05-30 17:06:53

TRENER PERSONALNY/DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: koniu151.sfd@gmail.com

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10970 Napisanych postów 50337 Wiek 28 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
Okey to będę kroił na oko i będę wliczał w fitatu jako 200 gram surowego. Po 5 dniach akurat zjem cały to się będzie wszystko zgadzać.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 76 Napisanych postów 888 Wiek 2 lata Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 8446
Pomyśl trochę, surowy schab waży kilo a Twoja porcja mięsa wynosi przykładowo 200 gr czyli liczysz 5 porcji, po obróbce przykładowo będzie ważył 750 czyli to też dzielisz na 5 i wychodzi Ci 150 czyli czyli 200 gr surowego mięsa = 150 gr mięsa upieczonego czy tam ile Ci wyjdzie


Zmieniony przez - daniel98765 w dniu 2019-05-30 18:38:03
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10970 Napisanych postów 50337 Wiek 28 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 57816
Masz rację dzięki wielkie za odpowiedzi :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 16489 Napisanych postów 128130 Wiek 37 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1440185
Suma sumarum i wyjdzie na to samo, nie ważne jak licząc. Ja jak robie kurak i wrzycam kilogram, i wyjdzie mi np 700g to wiem że 25g to ok 180g kuraka po zrobieniu

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Tłuszcze Równowaga Omega 3 do omega 6 epa dha tluszcze jednonasycone wielonasycone

Black weekend