SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Schab z odkrojonymi bokami

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2072

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 156
Witam, mam małe pytanie odnośnie schabu w bilansie (od razu zaznaczam - jem raz na tydzień, nie codziennie). Schab 100g podobno ma ok. 10g tłuszczów, aczkolwiek ja te boki odkrajam. Czy myślicie, że po odkrojeniu mogę wliczać go w bilans jako kurczaka czy nawet z tymi odkrojonymi bokami będzie miał więcej tłuszczu niż kurak (pierś)?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6273 Napisanych postów 76045 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754916
Wszystkie. Elementy mięs ścięgnistych przeznaczone są do długiego gotowania, np na zrazy, gulasz. Wszystko zależy jak je przygotujesz.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 33138 Napisanych postów 23209 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278150
schab to schab i wliczamy jako schab a nie jako kurczaka. .ps . nic ci nie bedzie jak bedziesz jak 100g surowego co daje ( 60-70g ugotowanego) schabu nawet codziennie .Zdrowsze jedzenie schabu niz kuraka :), nalezy urozmaicac a nie tylko kurak i kurak..


Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2016-06-30 19:24:10
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 156
hm, tylko jak mam wliczać schab z 10g tłuszczów w 100g skoro odcinam te boki? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68521
Taki okrojony schab (albo inne wieprzowe mięso bez widocznego tłuszczu) wpisałabym jako "wieprzowina - szynka bez tłuszczu". Jest taka pozycja w dzienniku i ma 5g tłuszczu na 100g.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 156
dzięki, dobra podpowiedź! :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68521
Nie ma za co :). Zawsze w takich przypadkach możesz też utworzyć własny nowy produkt i sobie wpisać do dziennika z takim makro, jakie wydaje Ci się właściwsze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Ale po co okrawasz ten schab? Ze względów smakowych, czy w celu unikania tłuszczy?
Jeśli to pierwsze, to o gustach się nie dyskutuje, natomiast nie ma potrzeby unikania takiego tłuszczu, w takich ilościach w zdrowej diecie.

To nie jest tak, że od tłuszczu ze schabu się tyje


Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-06-30 20:36:37

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Schab sam w sobie jest tłusty, to że odkroisz boki to nie znaczy że już go się całkowicie pozbędziesz.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 1127 Napisanych postów 3780 Wiek 49 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 68521
Przy częstotliwości jedzenia raz na tydzień nie ma większego znaczenia, czy się policzy 5 czy 7 g tłuszczu i nawet trochę pomyli. Co innego, gdyby ktoś jadł co dzień tłustawe mięsa w sporej ilości i źle szacował - np. karkówkę. Chuda karkówka ma 15-20, a tłusta ma go z 40-50 kilka...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 8 Wiek 31 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 156
deja vu
Ale po co okrawasz ten schab? Ze względów smakowych, czy w celu unikania tłuszczy?
Jeśli to pierwsze, to o gustach się nie dyskutuje, natomiast nie ma potrzeby unikania takiego tłuszczu, w takich ilościach w zdrowej diecie.

To nie jest tak, że od tłuszczu ze schabu się tyje



Zmieniony przez - deja vu w dniu 2016-06-30 20:36:37



unikam, bo po prostu nie lubię :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 45 Napisanych postów 544 Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 6789
Pytanie ciekawe.
To ja się dołączę i zapytam jakie mięsa polecacie oprócz schabu i kurczaka? Tylko takie, żeby nie miały żyłek i tłustych chrząstek ?
Próbował ktoś kaczkę? Dzika? Cielęcina? Nie chodzi mi o ryby.
Albo coś co może urozmaicić dietę - teraz jem kurczak/ schab/ udziec wołowy.



Zmieniony przez - ernie1234 w dniu 2016-07-01 16:16:18
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Czy istnieje możliwość posiadania różnych "zerowych" bilansów kalorycznych ??

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny.

WHEY premium