northwestpassageChleb gryczany faktycznie niespecjalny, taki suchy jakiś? Albo pomieszać mąki, trochę razowej pszennej i gryczanej. Bardziej tu chodzi o to żeby w miarę też indeks glikemiczny był niski no i własnej roboty nie przetworzone :)
Jeśli mogę jeszcze podpowiedzieć to fajnie też wychodzą placki z namoczonych wcześniej płatków owsianych czy jaglanych plus jajka i trochę mąki do sklejenia erytrytol jako słodzidło, czasem takie płatki też dorzucam do ciasta na naleśniki. Czasem też mielę płatki owsiane lub kokosowe, jaglane na mąkę i dodaję do ciasta.
ps. teraz dopisałaś, że pszennej nie używasz.
Zmieniony przez - northwestpassage w dniu 2018-10-05 09:43:07
Muszę sobie pospisywać gdzieś pomysły na placki. Bo to w sumie jedyna opcja żeby zredukować ilość posiłków z chlebem.
Własnie wciągnęłam się w lekturę Twojego DT - chyba sporo będę mogła z niego wyciągnąć dla siebie :)