SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta redukcyjna 42l conpolecacie

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8049

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 271 Wiek 48 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 19666
dudee
Zgadza się, Twoje odżywianie jest przepełnione wysoko przetworzonymi produktami, mało tego występuje dość niska podaż kalorii. Poza tym występują niedobory żywieniowe.


Co do przetworzonych produktów to wydaje mi sie że troche już wyjasniłem

Nika podaż kal ok bo to redukcja - ZA NISKO ?

Niedobory żywieniowe
Rozwiń prosze


domer

Poza tym wrzucaj produkty przed a nie po obróbce.


Jak mam wrzucać przed
Nie gotuje sam dla siebie ?
Pozatym nawet gdyby to jest ugotowany obiad
Powiedzmy gulasz z indyka naklładam na talerz i waże
Dokładam wegle ryz czy kasze i waże
Nie zużywam całej torebki a pow połowe czy 2/3 w zaleznosci co jest na obiad
Czasami nawet coś zostawie jak jestem najedzony to waże i odejmuje w dzienniku
Staram sie nie dokładać nawet jak mi coś smakuje
Uzupełaniam surówką też po przygotowaniu pow 300gr jak tylko moge to zapisuje skład w kalkulator przyjmują proporcje
około 100gr pomidora 100gr rukoli 50gr kiełków 30 cebuli i 20 oliwy już na oko bo nie ma tego jak zrobić dokładnie.

W jaki sposób robicie to inaczej bo ja nie mam pomysłu.

Przygotowując sobie sam posiłek ok
Biorę waże pomidora kroje dodaje paprykę waże kroje itd ,ale nie da się zrobić tego z daniami typu obiad które są wcześniej przygotowane na kilka osób na 2 dni np.
Po drugie to mniej wygodne ,ale może troche bardziej dokładne.


Zmieniony przez - MM w dniu 2018-03-26 08:45:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Ja pieke cycki w piekarniku na zapas, na 2-3 tygodnie, zeby zabrac je do pracy, upieczone pakuje prozniowo i w lodowce wytrzymuja ten czas. Jezeli chodzi o wazenie to robie tak: z jednej partii (7-8 kg) waze 6 sztuk (1 wsad do piekarnika)przed pieczeniem i po upieczeniu, przeliczam i wiem, ze np z 3 kg surowych po upieczeniu zostaje 2 kg. I jezeli mam zjesc 300g surowego to wiem, ze musze zjesc 200g upieczonego. Z tego tez wiem, ze nie warto kupowac w marketach, bo np z Lidla po upieczeniu waga spada o polowe, a z prywatnej masarni o 1/3. Mysle, ze to co ubywa to woda.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

godziny posilkow!

Następny temat

Dieta do oceny

WHEY premium