dudeeObojętnie co zjesz na kolacje, ważne aby posiłek był odpowiednio zbilansowany i bogaty odżywczo bowiem jedna kromka chleba z masłem orzechowym to kiepskie rozwiązanie. Siemię jak najbardziej należy wprowadzić, gdyż są bogate w kwasy tłuszczowe omega 3, witaminy z grupy B, błonnik czy lignany. Łyżeczka dzienne np: do płatków czy szejka zda egzamin. Naucz się wprowadzać produkty do dziennika surowe - przed obróbką termiczną - NIE PO. Masz kiepski stosunek kwasów tłuszczowych bowiem jeśli jadasz w ten sposób sporadycznie to nic się nie dzieję. Warto jednak wprowadzić do swojego menu tłuste ryby które obfitują w DHA i EPA, suplementacja tymi kwasami może jedynie działać sobie w tle, w dodatku jest mało produktów ( i są drogie ) które warto stosować. Jak wygląda spożycie warzyw?
Dzięki za odpowiedź , wszystkie produkty ważę przed obróbka i taką wagę wpisuję w dzienniku. Warzywa jem codziennie do dwóch posiłków jest to albo brokuł , lub mieszanka warzywa gotowana na parze w ilości ok 200g. Rozumiem czyli siemię po prostu wrzucić i zjeść lub wypić.
Zmieniony przez - prezesxxll w dniu 2018-02-02 13:11:26