Cześć od kilku miesięcy jestem na redukcji zaczynałem od 93kg i aktualnie jestem na 78kg przy 175cm wzrostu mój problem jest taki, że widzę progres w porównaniu do startu jednak teraz gdy jestem na tych 78 kg nie wiem co dalej ponieważ od jakiś 4 kg w ogóle nie widzę progresu. Od początku szczególnie zależało mi na klatce piersiowej ale ona nie chce cały czas schodzić (na zdjęciu może to wygląda dobrze jednak naprawdę jest troszkę gorzej). Od początku chciałem zejść max do 70 kg ponieważ później już moim zdaniem ważyłbym za mało. Co do treningu to 3x siłownia i po treningu 20 minut cardio a jedzenie to jem 3 razy dziennie normalne jedzenie (jakaś zupa, kluski z serem, ogólnie to co przywiozę z domu (student)) i totalnie ograniczyłem słodycze a już w szczególności wody słodkie. Z Suplementacji korzystam z białka. Jaki jest problem? Czy po prostu miałem dużo tłuszczu w porównaniu do masy mięśniowej i teraz muszę redukować do tak niskiej wagi? Czy w ciągu 8 kg jest możliwy aż taki duży progres? (Dodam, że uda też mam w miarę grube jeszcze). A może porzucić w tym momencie trening siłowy i totalnie przerzucić się na cardio, ewentualnie zwiększyć czas cardio po treningu do 30-40 minut?

Krzysztof Piekarz