Jednak ważąc mięso ze skórą po ugotowaniu ważyło 950g, czyli:
1251 kcal
Białko 133,4 g
Tłuszcz 81 g
Jakoś dziwnie duże różnice
Korzystając z potreningu.pl, po ugotowaniu według kalkulatora ma 170g białka i 56g fatu, do tych 300g białka i 200g tłuszczu z obliczeń surowego dość daleko
Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2017-08-26 12:59:44
Szacuny
605
Napisanych postów
36399
Wiek
27 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
297123
Kupiłem ćwiartki, 2kg. Bez kości czyli licząc samo mięso przed obróbką wyszło go 1750g czyli tak jak podają obliczenia prawie 3000kcal, jak te ćwiartki ugotowałem to mięso wyszło 950-1000g, wątpię żeby ugotowane mięso z udka + pałki różniło się od ugotowanego mięsa z samego udka.
Ćwiartka = udko + pałka
Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2017-08-26 14:48:18
Szacuny
134
Napisanych postów
702
Wiek
42 lat
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
10354
Wydaje mi sie, ze roznica jest spora. Palka jest zwyczajnie bardziej zbita i tlusta i nazwijmy bardziej sycaca. A to co dochodzi przy cwiartce jest mniej wartosciowe.