Szacuny
20
Napisanych postów
167
Wiek
33 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
7715
Low-carb, high-fat błonnika z diety wychodzi ok.20g, a wiem po sobie że nie jest to dla mnie wystarczająca ilość... planuję dodać 10g z tej babki (nie lubię otrębów pszennych, czy siemia lnianego).
Zmieniony przez - p0mp@ w dniu 2017-02-01 19:15:40
Szacuny
3185
Napisanych postów
15808
Wiek
36 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
146709
Ale nie bardzo rozumiem po co "sztuczny błonnik" skoro możesz na luzie dostarczyć go z warzywa na LC?Ponadto dzienne zapotrzebowanie na błonnik, to około 30g więc dodać nieco warzywa, albo owoc po treningu i nie widzę problemu używania tego produktu.
Szacuny
20
Napisanych postów
167
Wiek
33 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
7715
Warzyw jem 0.5 kilo dziennie (i tak się trochę zmuszam bo dla mnie to dużo), ale wystarczy dla równowagi kwas zasada. 500g warzyw daje średnio ok. 15g błonnika .Nie planuję zmiany jadłospisu w najbliższym czasie z stąd "sztuczny błonnik". A w ogóle to co się tak czepiacie tej babki? drażni jelita bardziej niż otręby pszenne? trująca jest?
Nie liczyłem, ale wybieram te o największym działaniu alkalizującym, i spożywając te 500g nie odczuwam żadnych skutków zakwaszenia, a białko mam dość wysoko pozdrawiam.
Zmieniony przez - p0mp@ w dniu 2017-02-01 21:11:23
Nie liczyłem, ale wybieram te o największym działaniu alkalizującym, i spożywając te 500g nie odczuwam żadnych skutków zakwaszenia, a białko mam dość wysoko pozdrawiam.
Zmieniony przez - p0mp@ w dniu 2017-02-01 21:11:23
Białko wysoko i mało warzyw - sytuacja niestety sprzyjająca problemowi.
Poleganie na swoich odczuciach może być mylące - objawy zakwaszenia nie muszą być od razu i mocno odczuwalne. Przeciwnie - długi czas możesz nie zdawać sobie sprawy z tego, że coś jest nie tak.