...
Napisał(a)
Czesc mam 17lat, 169 wzrostu, 56kg. Powróciłam na siłownię, tylko tym razem chciałabym dopiąć wszystko na ostatni guzik.. Pytanie jak wyżej, nie wiem czy zaczac od masy czy redukcji. Dodam, ze nigdy tego nie robilam. Jakies wskazowki na poczatek mojej przygody, mile widziane :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
powergirl
Białko ustaw na poziomie 110-120g, tłuszcze tutaj okolice 60-70g, reszta węglowodany, do kaloryczności wyliczonej na poziomie okolic zerowego więc.
Korzystaj z białka w postaci tłustych i chudszych ryb (smażone, duszone, grilowane), to samo z mięsem chudsze i tłuste (też możesz smażyć, gotować, dusić, grilować), możesz też czerpać białko z jaj, nabiału, strączków oraz w brakach można wrzucić odżywkę białkową, podroby.
Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki kokosowe, pestki z dyni, masło orzechowe), oliwa z oliwek, czy np. olej lniany, masło klarowane
Jeśli chodzi o węglowodany tutaj szeroka gama (owoce, kasze wszelkiego rodzaju, ryże, ziemniaki, bataty, mąki dobrego rodzaju np. ryżowa, czy kokosowa, jaglana, makarony (rzadziej, ale wybieraj pełnoziarniste), to samo z pieczywem. Płatki jaglane, owsiane, gryczane.
Jak jużcoś ułożyć, to wrzuć w formie zrzutu https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Witam.
Wnioskując po Twoich warunkach fizycznych nie będzie podstaw do wprowadzenia zmian żywieniowych ukierunkowanych pod redukcję tkanki tłuszczowej. Nade wszystko wstaw zdjęcie swojej sylwetki.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-10-25 20:33:58
Wnioskując po Twoich warunkach fizycznych nie będzie podstaw do wprowadzenia zmian żywieniowych ukierunkowanych pod redukcję tkanki tłuszczowej. Nade wszystko wstaw zdjęcie swojej sylwetki.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-10-25 20:33:58
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Niestety po tym zdjęciu nie można nic stwierdzić.
Wstaw zdjęcie sylwetki w pozycji neutralnej przód/tył.
Dodaj również pełną ankietę działu.
https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-10-25 21:36:57
Wstaw zdjęcie sylwetki w pozycji neutralnej przód/tył.
Dodaj również pełną ankietę działu.
https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html
Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-10-25 21:36:57
...
Napisał(a)
Myślę, że wypełnianie teraz tej ankiety jest bez sensu ponieważ jem wszystko na co mam ochotę, wiem że jest to do zmiany, dlatego założyłam ten temat :)
...
Napisał(a)
Więc zacznij od bilansowania jedzenia jakościowo, sylwetka powinna się poprawić bez nawet obliczania kalorii na początku
...
Napisał(a)
Skorzystaj z tematów podwieszonych tz. wylicz zapotrzebowanie: https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne,_skł._prod._żywnościowych,_%_bf-t276436.html a następnie po obliczeniu ułóż jadłospis wrzucając go w takiej formie :https://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBIĆ_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIAŁU.-t922822.html . Następnie wrzucisz zrzut i Ci doradzimy co źle np. jest.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
1
...
Napisał(a)
Wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne by utrzymać aktualną wagę, zredukować czy przybrać na masie?
...
Napisał(a)
na początku wystarczy zapotrzebowanie na 0
Poprzedni temat
Dieta redukcyjna do oceny, 86kg
Następny temat
Dieta redukcyjna do oceny, 87kg
Polecane artykuły