Szacuny
22
Napisanych postów
964
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
7500
Nie ma pojedynczych pytań,ale moze to i dobrze,bo mam kilka różnych pytań odnosnie praktycznych zagadnień. Jak to ja zazwyczaj oprocz pytania czasem poprostu wole sie upewnić czy mam racje,prezentujac swoj oglad na dany temat.
1. ZUPA. Jak gotujemy zupe np dla rodziny,czy w przedszkolu, gdzie jest wiele osob ,to jak mamy przeliczyć BTW, kcal, błonnik na jedną osobe?
Zesumować skladniki z jakich robimy zupke ,a nastepnie podzielić te wartosci na liczbe jedzących i otrzymujemy srednią?
Szacuny
22
Napisanych postów
964
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
7500
dziekuje.
KOLEJNE PYTANIE jest taka sytuacja - mieszkamy sobie z rodzicami, ja jestem w pracy mama robi obiad. Cos tam mozna unegocjować zeby mi zważyła ,ale no własnie. Na obiad są tłuczone ziemniaki. Jak zwazyc ich 200g do spozycia? Nieobrane w łupinie zważyc *(wyjdzie np 2,5 ziemniaka malego) ugotować i zostawic sobie nietluczone osobno?
Zmieniony przez - Pytacz_123 w dniu 2016-04-03 08:48:52
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
3043
Napisanych postów
51774
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
350074
wtedy wszyscy muszą czekać głodni i wk***ieni aż zważysz najpierw cała zupę, oszacujesz utratę wody podczas obróbki, a następnie każdą porcję z osobna i wyliczysz z proporcji.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2016-02-19 20:40:02
2
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
22
Napisanych postów
964
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
7500
OK. 2. Mamy w sklepach 3 (a moze wiecej) rodzaje płatków owsianych w sprzedaży. ZWYKŁE, GÓRSKIE I BŁYSKAWICZNE. Ja jadam te górskie. Podobno zwykłe są najmniej przetworzone, górskie nieco bardziej, a błyskawiczne duzo bardziej i należy ich unikać. Czy to prawda? Co rozumieć należy przez przetworzenie?
Szacuny
22
Napisanych postów
964
Wiek
32 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
7500
3. Czy macie jakas ciekawą publikacje porównujacy odmiany cukru, oraz słodziki pod wzgledem wartosci energetycznych i witamin i skł. mineralnych ? Chodzi o cukier zwykly vs stewia vs ksylitol vs cukier trzcinowy vs aspartam. Bo widzialem tu np o aspartamie z 2003 ze jest rakotworczy, pozniej w 2013 art na potreningu ze nie jest rakotworczy a do napojow typu cola jest dodawany w malutkich ilosciach