Szacuny
0
Napisanych postów
13
Wiek
32 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
48
Faktycznie orzechy mają sporo tłuszczu i niewiele węgli, tylko nie wiem po co robić z nich masło. To zmienia ich właściwości? No i smalec z szynką, to chyba będzie najlepszy zastrzyk tłuszczy bez węgli
Szacuny
11
Napisanych postów
1593
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
31243
podłącze sie do pytania.W ostatnim czasie coraz częściej poleca sie spożywanie tłustych mięs. Jeszcze do niedawna raczej ich odradzano. Czy w diecie zbilansowanej, skierowanej na rozwój masy mięśniowej (schemat mniej wiecej 40%ww--30%t--30%b)również można skupić się na tłustych mięsach, jajach???czy lepsza opcja jest jednak standardowo skupić się na olejach roślinnych typu oliwa z oliwek czy olej rzepakowy
...Ale w końcu czym jest ból? Tylko reakcją neuronów. Chemicznym fenomenem, który zachodzi w naszym mózgu... doznaniem, iluzją...
Szacuny
3036
Napisanych postów
51767
Wiek
34 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
349884
nie przypominam sobie czasów, by tu na forum odradzano tłuste mięsa, a jestem tu 10 lat. Zarówno na redukcji jak i na masie jaja i tłuste mięso możesz jeść.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE. KONTAKT: [email protected]
Szacuny
11
Napisanych postów
1593
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
31243
nie chodzi mi tylko o forum ale raczej ogólnie pojęte portale o zdrowym żywieniu.Zreszta wystarczy przeanalizować dzienniki osób przygotowujacych się do zawodów(którzy w pewnym stopiu są dla nas jakimś punktem do pogladu)gdzie raczej panuje olej lniany ew masło orzechowe. Niestety ww kiepsko na mnie działają nie wielkie ilości powodują ze juz mnie podlewa chciałem skupić się bardziej na tłuszczach a ww zostawić tylko w posiłkach około treningowych--co sądzisz o takim podejściu?? czy źródła tłuszczy różnicować(tj dawać z miecha, orzechów i min raz dziennie z oleju rzepakowego bądź oliwy z oliwek)??
...Ale w końcu czym jest ból? Tylko reakcją neuronów. Chemicznym fenomenem, który zachodzi w naszym mózgu... doznaniem, iluzją...
Szacuny
3185
Napisanych postów
15808
Wiek
36 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
146709
Dieta na scenę jest specyficzna i raczej odradzam skupiać się na niej albo porównywać. Tłuste mięcho jak najbardziej można jeść. Byleby weszło w bilans. Zarówno omega3 jak i omega6 są ważne w diecie
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Wiek
32 lat
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
48
Od jakichś 2-3 lat jest coraz więcej badań, które coraz bardziej dyskredytują o3 i o6, a przynajmniej w diecie u mężczyzn, dlatego chyba jednak lepiej postawić na stary, zwykły, tradycyjny smalec z cebulką i skwarkami. Dzisiaj w ramach porycia deficytów w makrach posmarowałem plaster szynki takim smalcem i od razu poranek stał się milszy
Szacuny
11
Napisanych postów
1593
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
31243
cos w tym jest mit cholesterolowy coraz bardziej jest odrzucany.Zawsze mnie zastanawiało dlaczego np. mój tata który nigdy nie żałował sobie tłustych potraw (boczek, tłuste mięsa leciały regularnie) i poziom cholesterolu u niego był 200 a u mnie gdzie szamałem tylko "zdrowe tłuszcze"roślinne ---pokazał 210
...Ale w końcu czym jest ból? Tylko reakcją neuronów. Chemicznym fenomenem, który zachodzi w naszym mózgu... doznaniem, iluzją...
Szacuny
11
Napisanych postów
1593
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
31243
A co będzie twoim zdaniem??ogólny profil lipidowy??? w ostatnim czasie zauważyłem ze nawet lekarze juz tak cholesterolem sie nie przejują jak bardziej trójglicerydami--- ze to one w najwiekszym stopniu mogą odpowiadać za blaszki miażdżcyowe
...Ale w końcu czym jest ból? Tylko reakcją neuronów. Chemicznym fenomenem, który zachodzi w naszym mózgu... doznaniem, iluzją...