...
Napisał(a)
MARIAN 17, lodzianin1 - dzięki, postaram się na dniach wstawić swoją wersję, jak poważę, ile czego, bo zazwyczaj robię "na oko" i za każdym trochę inaczej. To powinno wyjść dobrze z każdego gęstego ciasta na racuchy lub z dodatkiem proszku do pieczenia - kwestia dopasowania makro i składników pod swoje potrzeby.
...
Napisał(a)
Miały być z bananem są z bananem
jedynie zapomniałem, że kończy mi sie gryczana więc zrobiłem mix gryczano-ryżowo-kukurydziany
w szklance wpc karmel
jedynie zapomniałem, że kończy mi sie gryczana więc zrobiłem mix gryczano-ryżowo-kukurydziany
w szklance wpc karmel
1
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Napisał(a)
Ja dla odmiany swoje racuszki upiekłem.. I wyszły MEGA
Gryczane z gruszką i posypane na wierzchu cynamonem.
Gryczane z gruszką i posypane na wierzchu cynamonem.
2
Zapraszam do mojego dziennika:
http://www.sfd.pl/[BLOG]_NaimaD_[_]_DamiaN__by_w_lustrze_widzieć_mistrza!_-t1130876.html
:)
...
Napisał(a)
No i mega sie również prezentują
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Czy mogę je usmażyć na oliwie z oliwek, albo na oleju z pestek winogron, lub oleju rzepakowym?
Myślałem, żeby patelnie tylko lekko przetrzeć, a nie wlewać większej ilości oleju, bo na suchej patelni to raczej nie usmażę.
Nigdy nie robiłem racuchów i nie wiem co wybrać do smażenia...
Myślałem, żeby patelnie tylko lekko przetrzeć, a nie wlewać większej ilości oleju, bo na suchej patelni to raczej nie usmażę.
Nigdy nie robiłem racuchów i nie wiem co wybrać do smażenia...
...
Napisał(a)
MoralezzCzy mogę je usmażyć na oliwie z oliwek, albo na oleju z pestek winogron, lub oleju rzepakowym?
Myślałem, żeby patelnie tylko lekko przetrzeć, a nie wlewać większej ilości oleju, bo na suchej patelni to raczej nie usmażę.
Nigdy nie robiłem racuchów i nie wiem co wybrać do smażenia...
Wybór należy do Ciebie .... ja do smażenia nie używam żadnego z tych które wymieniłeś
do smażenie najlepsze:
olej kokosowy
masło klarowane
smalec
1
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html
"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."
...
Napisał(a)
Z wymienionych rzepakowy lepszy, niż oliwa. Moralezz. Ja m.in. na nim smażę racuchy.
...
Napisał(a)
MARIAN 17, wstawiłam przepis na szarlotkę drożdżową i półkruchą z orzechami, polecam szczególnie ten drugi.
Polecane artykuły