SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Smaków-kraina Paszkosianina!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 22689

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 274 Napisanych postów 3367 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18896
Jak możesz nie dać czekolady do STRACIATELLI! . Założę sie, że nie mroziłes bananów - to raz. Druga sprawa to pewnie za dużo mleka Ja nie dawałem w ogóle. Nektarynki lub brzoskwinie mają w sobie dużo wody - to wystarczy. Ty zrobiłeś smoothie a nie "lody"
Ja dałem pistacje prażone, ale już udało mi się kupić łuskane. Ale to jeden kij, że tak to nazwę.
No i bez czekolady to nie to samo

ALE WYGLĄDA ZACNIE!! tyle, że nie widzę rozsypanego nigdzie w okół niczego. No i tak ze szklanki? Myślałem, że rozlejesz na blat


Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu 2015-08-28 22:50:33
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 274 Napisanych postów 3367 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18896
ventura
Kolejny blog, do którego bezpieczniej nie wchodzić

Ale i tak będę śledzić


ZAPRASZAM!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 274 Napisanych postów 3367 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18896
Nocne CARB LOADING w natarciu

35cm średnicy talerza, po brzegi wypełnionego komosą ryżową, grillowaną piersią kurczaka, awokado, pestkami dyni, słonecznikiem, kiełkami słonecznika, paprykami, pomidorami, cebulką czerwoną, czosnkiem, oliwą, miodem, ziołami, solą i radością podczas robienia - właśnie wylądowało w moim brzuchu. Jeszcze chwila i idę w kimono!


...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Piękne kolory

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
To wina aparatu bo komórką robiłem.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 274 Napisanych postów 3367 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18896
Dobra dobra! Wygląda akurat całkiem zacnie

Sobota - PIĘKNYCH WRAŻEŃ! Idę dzisiaj na rozmowę rekrutacyjną do akademii fotograficznej
Więc szybki trening barków i po treningu:
- płatki ryżowe, wanilia, syrop klonowy, owocki, nerkowce (zdjęcie by Iphone)


...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 126 Napisanych postów 5829 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 45650
Rewelacyjnie wszystko wygląda, śledzę i ja :) Powodzenia w prowadzeniu bloga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 97 Napisanych postów 779 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 12820
Podglądam i ja, bo jest na co patrzeć :D Byle nie głodna

Powodzenia!

Musisz podnosić spore sztangi by mieć spore sukcesy. Jak podnosisz małe, masz małe.


When life throws me lemons… I make lemonade!

DT: http://www.sfd.pl/DT_prin__eat,_train_&_gain-t1072009-s38.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2447 Napisanych postów 2779 Wiek 54 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 252680
Paszkos244
Zapraszam

Zaczynamy skromnie:
1) peanut heaven - czyli wyborny dressing z orzeszków ziemnych. Do sałatek i chrupiących warzyw BOMBOWY!





Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu 2015-08-24 23:27:09


A przepis na dressing można prośic ?

Paszkos244
Koryciński super Gdybym tylko mógł jeść sery normalnie to żarłbym codziennie

- no to z okazji piąteczku soczyste ciasto lniano-masło orzechowe



Zmieniony przez - Paszkos244 w dniu 2015-08-28 14:07:23

I tego ciacha także, please ...

Zmieniony przez - alhambra1970 w dniu 2015-08-29 17:27:07

"Niektórzy widzą rzeczy takimi, jakimi są, i pytają : dlaczego ? Ja śnię rzeczy, które nigdy nie istniały , i powiadam : czemu nie ? "
G.B. Shaw
http://www.sfd.pl/Alhambra_nowe_wyzwania-t1037040.html

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 274 Napisanych postów 3367 Wiek 32 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 18896
Przepis na sosik będzie w Październiku - w księgarniach i sklepach z książkami

Z racji tego, że dostałem sie do szkoły fotograficznej taki obiadek:

- świeży makaron jajeczny z szynką parmenską, czosnkiem, masłem, tymiankiem i brzoskwiniami

CIASTO:

- 4 łyżki złotego, mielonego siemienia lnianego
- 10 łyżek wody
- 1 płaska łyżka cynamonu
- 220ml syropu klonowego + trochę do polania wierzchu
- 250g dobrego, ekologicznego masła orzechowego
- 100g orzechów włoskich
- 100g migdałów
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50g błyskawicznych płatków owsianych (opcjonalnie)

Piekarnik nagrzej do 180C. Siemię lniane przesyp do dużej miski i zalej wodą. Wymieszaj i odczekaj aż napęcznieje. Po tym czasie dosyp do środka cynamon, proszek do pieczenia oraz drobno zmielone orzechy i ewentualnie płatki owsiane. Wymieszaj wszystko dokładnie, dodając do środka masło orzechowe oraz syrop klonowy. Tak połączone składniki ciasta przelej teraz na prostokątną blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, polej z wierzchu odrobiną syropu klonowego i wstaw do piekarnika na 35-40 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto z pieca, wbij w jego środek patyczek i sprawdź czy jest już suchy. Ciasto będzie w środku i tak odrobinę wilgotne, bo taki ma charakter. Jest miękkie i niezwykle delikatne. Jeżeli chcesz, możesz w trakcie mieszania składników wsypać do środka dodatkowo trochę z grubsza posiekanych orzechów. Dodadzą fajnie chrupiących akcentów. Ostudź, pokrój w sześcienne porcyjki, posyp odrobiną cynamonu i podawaj.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kajzerki-zapiekanki

Następny temat

Pierś z kurczaka w papirusie Winiary ?

WHEY premium