Szacuny
33435
Napisanych postów
23455
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278694
Witam, jaki ser biały kupować przy diecie na spalanie tłuszczu - chudy ? półtłusty? czy tłusty?
Pytam bo codziennie spożywam 200 gr sera białego
2. Czy to dobry pomysł że do pracy do kanapek ( do 3 składanych 6 kromek) dodaje ser biały + jajo na 3 kanapki ,pomidor, rzodkiew, ogórek,cebula + czasem sałata zielona // Czy jednak lepiej dawać np jakąś wędline lub ser zółty przy redukcji. bo jednak przez 5 dni w tygodniku robie takei same kanapki do pracy i czy to nie za duzo sera białego.
Szacuny
33435
Napisanych postów
23455
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278694
BPL-G
generalnie oliwa nie jest do smazenia a jajka w niej smakuja strasznie , na teflonie badz smalcu lub masle
Tzn mi chodzi o to ze w jednym daniu łącze Tłuszcze z oliwy , białka z jaja i wegle z zytniego itp.a smaze na oliwie raptem 3-5 min wiec niezbyt długo no i na bardzo małym ogniu wiec raczej sie nie smaży a grzeje tylko a samej oliwy nie wypije bo pusczze pawia:) a jajecznica z oliwa mi smakuje hehe
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2015-07-20 19:50:56
Szacuny
33435
Napisanych postów
23455
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278694
BPL-G
kostka twarogu bedzie ok, co do wedlin jesli masz je osobiscie robic to spoko lub wyzszej jakosci niestety standardowe to zazwyczaj syf
Wedlin sam nie robie bo nei mam na to czasu - wiec wydaje mi sie ze najlepsza opcją do kanapek do pracy bedzie ser biały ( półtłusty ) pół kostki ( 100g dziennie) ( wczesniej mi sie pomylilo i wpisalem poł kostki ze to 200 gr).
Szacuny
2102
Napisanych postów
49893
Wiek
37 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
monkey22
Wedlin sam nie robie bo nei mam na to czasu
akurat argument czasu nie jest zbytnio trafiony bo to nie wymaga prawie zadnej pracy kupujesz gotowy kawal schabu przyprawiasz i zostawiesz na dzien w lodowce a pozniej do piekarnika zadna filozfia... ale tez nie robie
Szacuny
33435
Napisanych postów
23455
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278694
Nie bede zakładał nowego temau wiec zapytam tutaj.
Chodzi teraz o oliwe i jaja .
Czy dobrze robie ze łacze te produkty w jajecznicy w taki sposób??
Wylewam dwie duze stołowe łyżki oliwy z oliwek na patelnie, podgrzeje troche i wbijam w to 3-4 jajka . Jajecznica jak jajecznica ale jaja pływaja w tej oliwie .
Szacuny
12
Napisanych postów
63
Wiek
29 lat
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
947
Jak lubisz, ja nie lubię osobiście jak mi jajecznica pływa w tłuszczu. Zresztą wolę na maśle :) Do tego oliwa z oliwek średnio nadaje się do smażenia. Traci swoje właściwości.
Zmieniony przez - Michishi w dniu 2015-07-20 15:34:51
Szacuny
33435
Napisanych postów
23455
Wiek
43 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
278694
Michishi
Jak lubisz, ja nie lubię osobiście jak mi jajecznica pływa w tłuszczu. Zresztą wolę na maśle :) Do tego oliwa z oliwek średnio nadaje się do smażenia. Traci swoje właściwości.
Zmieniony przez - Michishi w dniu 2015-07-20 15:34:51
ale jajecznica robi sie 5 minut a oliwa z olwiek po 20-30 minutach jest niedobra do smazenia- przynajmniej tak czytalem gdzies tu na forum :)