1. 130g swiezego filetu z dorsza
2. puszka pomidorow w puszce
3. mieszanka chinskich warzyw
4. pieprz ziolowy ostra papryka slodka papryka czosnek granulowany ziola prowansalskie kostka rosolowa pieprz cytrynowy swiezy koperek/natka pietruszki lyzka oleju lnianego
1. Filet obsypujemy pieprzem cytrynowym ziolami prowansalskimi i zostawiamy na 15 minut
2. pomidory z puszki wrzucamy do garnka podgrzewamy wrzucajac kostke rosolowa i resztew przypraw
3. blendujemy na gladki sos
4. wrzucamy do granka z sosem mieszanke chinska i na malym ogniu trzymamy do zmiekniecia warzyw
5 smazymy filet na pamie lub grilujemy
6. wykladamy rybe na talerz obok dajemy sosik i opcjonalnie posypujemy koperkiem lub natka pietruszki oraz polewamy lyzka oleju lanianego
kcal 171 b 22 W o T 9
swietnie nadaje sie na kolacje
kcal
Zmieniony przez - fruzia w dniu 2015-05-29 20:46:43
Zmieniony przez - fruzia w dniu 2015-05-29 21:05:55
Zuzia