200 gram fileta z lososia
2 pomidory = 200 gram
1 duzy zabek czosnku
sok z calej cytryny
1 stolowa lyzka swiezej posiekanej bazyli
1 stolowa lyzka swiezej posiekanej trybuli
pieprz
Przygotowanie :
1. Czosnek przecisnac i wysmarowac nim lososia
2. Na patelnie z odrobina wody kladziemy naszego lososia i pod przykryciem na srednim ogniu dusimy okolo 10 min.
3. W miedzyczasie kroimy pomidora na drobna kostke
4. Sok cytrynowy , bazylie i trybule mieszamy razem
5. Losos dzielimy lopatka do patelni na male kawalki , dodajemy pokrojony pomidor i razem mieszamy.
6. Calosc polewamy naszym sosem z cytryny i pod silnym ogniem smazymy okolo 3-4 minuty caly czas mieszajac.
7. Przed serwowaniem posypujemy lekko pieprzem z mlynka.
439 kcal
5,8 gram wegl
41 gram bialka
27 gram tluszczy