...
Napisał(a)
i równie dobrze smakuje :)
...
Napisał(a)
CARDIO po południu
60min
outdoor cycling
DIETA
1. 100g płatki razowe, 1 jajo, 15g albumina, 50g twaróg chudy, 20g dżem niskocukrzony
colostrum
2. 150g schab ze szpinakiem, 100g basmati
garlic
3. 150g twaróg chudy, 150ml jogurt naturalny, banan, 100g platki żytnie, kakao
jabłko
ornityna
4. 200g Serek wiejski, 180g pieczywo, ser żółty, szynka, pomidor
jabłko
5. 120g Mielone mięso z indyka, warzywa w tym ziemniaki
cytrynian magnezu 3g
6. 150g schab, cukinia, pieczarki
60min
outdoor cycling
DIETA
1. 100g płatki razowe, 1 jajo, 15g albumina, 50g twaróg chudy, 20g dżem niskocukrzony
colostrum
2. 150g schab ze szpinakiem, 100g basmati
garlic
3. 150g twaróg chudy, 150ml jogurt naturalny, banan, 100g platki żytnie, kakao
jabłko
ornityna
4. 200g Serek wiejski, 180g pieczywo, ser żółty, szynka, pomidor
jabłko
5. 120g Mielone mięso z indyka, warzywa w tym ziemniaki
cytrynian magnezu 3g
6. 150g schab, cukinia, pieczarki
...
Napisał(a)
Zrób własny dżem, zawsze mniej kcal (albo można dać więcej dżemu xD), a do tego łatwo zrobić i smak wypas :D
...
Napisał(a)
DamiosLWarzywa są, kolorowo jest, to lubię
jak mawiają starzy indianie: jesz oczami
SzmexyZrób własny dżem, zawsze mniej kcal (albo można dać więcej dżemu xD), a do tego łatwo zrobić i smak wypas :D
dziś zrobiłem pierwszy raz masło orzechowe: 200g orzechy mix, trochę oleju lnianego, łycha miodu rzepakowego, sól potasowa. Smak mega!
Jaki przepis na dżem?
...
Napisał(a)
500g owoców (wybierasz jakieś, ciekawy jestem bananowego dżemu xD), np. gruszki/jabłka/brzoskiwnie
Wrzucasz do mixera, wlewasz 100ml wody (z rozpuszczonym słodzikiem), mixujesz na gładką masę, chyba, że chcesz takie grudki mieć, to wtedy na tarkę owoce.
Wszystko do gara, dosypujesz żelfixu 5-10g i gotujesz z 3-5minut (jak chesz gęstszy to dłużej, aczkolwiek potem zgęstnieje w lodówce i tak), wlewasz do słoika, zakręcasz, odwracasz do góry nogami, czekasz aż ostygnie, a potem do lodówki :D ja dałem gruszki i cynamon i wyszło mega dobre :D
Wrzucasz do mixera, wlewasz 100ml wody (z rozpuszczonym słodzikiem), mixujesz na gładką masę, chyba, że chcesz takie grudki mieć, to wtedy na tarkę owoce.
Wszystko do gara, dosypujesz żelfixu 5-10g i gotujesz z 3-5minut (jak chesz gęstszy to dłużej, aczkolwiek potem zgęstnieje w lodówce i tak), wlewasz do słoika, zakręcasz, odwracasz do góry nogami, czekasz aż ostygnie, a potem do lodówki :D ja dałem gruszki i cynamon i wyszło mega dobre :D
...
Napisał(a)
Trzeba sprawdzić ten przepis na dżem,wygląda kozacko.
Masło kiedyś robiłem według przepisu Karmowskiego, użyłem mixu orzechów z lidla i wyszło mega średnie. Jednak widziałem potencjał w zrobieniu własnego masełka i zrobiłem to samo tylko, że zamiast kupnych orzechów dodałem babcinych (włoskie + laskowe).
nieporównywalny smak. Orzechy z supermarketów moim zdaniem to straszna paść, zero smaku, również przy omlecie się nie sprawdzają, kiedyś dodałem ten mix orzechów z lidla do omlecika zamiast włoskich i nawet ich nie poczułem.
Masło kiedyś robiłem według przepisu Karmowskiego, użyłem mixu orzechów z lidla i wyszło mega średnie. Jednak widziałem potencjał w zrobieniu własnego masełka i zrobiłem to samo tylko, że zamiast kupnych orzechów dodałem babcinych (włoskie + laskowe).
nieporównywalny smak. Orzechy z supermarketów moim zdaniem to straszna paść, zero smaku, również przy omlecie się nie sprawdzają, kiedyś dodałem ten mix orzechów z lidla do omlecika zamiast włoskich i nawet ich nie poczułem.
...
Napisał(a)
Robiłem póki co tylko migdałowe (zwaliłem, bo nie uprażyłem wcześniej), a tak to często robiłem z ziemnych - akardo z biedronki 450g prazone niesolone kosztują koło 5-6zł, także mega tanio wychodzi :D 450g orzeszków + łyżeczka soli jest zaj**iste masło i łatwo zrobić Crunchy, bo wystarczy 150g odsypać, rozbić młotkiem i wymieszać z kremem z reszty orzeszków :D
A dżem serio zaj**isty :D słodki, mocno czuć te gruszki no i z cynamonem wyszło kozak, następnym razem zrobię jabłkowe chyba albo brzoskwiniowe. Nie jestem tylko pewny, czy z każdym owocem wyjdzie, bo np. grejpfrut/pomarańcz za dużo wody mają, chyba, żeby odcedzić :D
Polecam też szejki warzywne:
zielone warzywa + banan + woda :D banan zabija smak i zostaje tylko zielony kolor, kiedyś dałem 1kg zielonych warzyw czy więcej nawet + 2 banany (foto niżej) i mega posmak banana było czuć, dorzucić do tego WPC bananowe czy waniliowe i na pewno byłby kozak :D szybkie nabijanie błonnika/minerałów/witamin (bo warzywa gotujemy tylko troszkę albo wcalę, także wiele nie stracą) i zapychanie żołądka :D
Zmieniony przez - Szmexy w dniu 2014-10-19 23:02:41
Zmieniony przez - Szmexy w dniu 2014-10-19 23:03:08
A dżem serio zaj**isty :D słodki, mocno czuć te gruszki no i z cynamonem wyszło kozak, następnym razem zrobię jabłkowe chyba albo brzoskwiniowe. Nie jestem tylko pewny, czy z każdym owocem wyjdzie, bo np. grejpfrut/pomarańcz za dużo wody mają, chyba, żeby odcedzić :D
Polecam też szejki warzywne:
zielone warzywa + banan + woda :D banan zabija smak i zostaje tylko zielony kolor, kiedyś dałem 1kg zielonych warzyw czy więcej nawet + 2 banany (foto niżej) i mega posmak banana było czuć, dorzucić do tego WPC bananowe czy waniliowe i na pewno byłby kozak :D szybkie nabijanie błonnika/minerałów/witamin (bo warzywa gotujemy tylko troszkę albo wcalę, także wiele nie stracą) i zapychanie żołądka :D
Zmieniony przez - Szmexy w dniu 2014-10-19 23:02:41
Zmieniony przez - Szmexy w dniu 2014-10-19 23:03:08
...
Napisał(a)
Extra przepisy! Dzięki! A orzechy smakują ok ale muszą być świeże. .Moje masło wyszło ok a nie prażyłem. Ale porównam z prażonymi tak jak zrobiłeś. Pozdro!
Poprzedni temat
PRODŻEKT DZIKA MASA - Wariat Pośród Świrów
Następny temat
PRODŻEKT DZIKA MASA - blacha jr
Polecane artykuły