...
Napisał(a)
A tu taki przepis odemnie:
2 całe jajka
50 g twarogu
100-125 g płatków owsianych
10 g siemienia lnianego
łyżeczka masła
troszeczkę mleka i mąki
cynamon
słodzik
Wszystko razem blendujemy i smażymy ok 2 minut(minuta na stronę około)
Przepis wzięty z vblogu Michała Materli i trochę zmodyfikowany. Sprawdzony bardzo smaczny. Nieraz smaruję to masłem orzechowym albo dżemikiem i jest przepyszne ;D
Zmieniony przez - xStasiu w dniu 2014-03-24 23:34:13
2 całe jajka
50 g twarogu
100-125 g płatków owsianych
10 g siemienia lnianego
łyżeczka masła
troszeczkę mleka i mąki
cynamon
słodzik
Wszystko razem blendujemy i smażymy ok 2 minut(minuta na stronę około)
Przepis wzięty z vblogu Michała Materli i trochę zmodyfikowany. Sprawdzony bardzo smaczny. Nieraz smaruję to masłem orzechowym albo dżemikiem i jest przepyszne ;D
Zmieniony przez - xStasiu w dniu 2014-03-24 23:34:13
Jak jest trudno, to znaczy że idzie w dobrą stronę....
NO PAIN NO GAIN !!!!
...
Napisał(a)
SMACZNEGO!
NISKOWĘGLOWE PLACUSZKI SZPINAKOWE
Składniki:
2 czubate łyżki szpinaku
3 białka, 1 żółtko
1 łyżka granulatu sojowego o smaku grzybowym
¼ woreczka brązowego ryżu
5 łyżek otrębów żytnich
15g pestek dyni
Przyrządzenie:
Do pojemnika (używam tradycyjnego szejkera) daję szpinak, granulat, ryż, odrobinę wody posłodzonej stevią ,mieszam. Następnie białka jajek i żółtko, otręby. Dokładnie mieszam masę. Rozgrzewam patelnię, psikam Oli Oli i nakładam masę w formie placuszków. Na koniec posypuję, ozdabiam je pestkami dyni.
NISKOWĘGLOWE PLACUSZKI SZPINAKOWE
Składniki:
2 czubate łyżki szpinaku
3 białka, 1 żółtko
1 łyżka granulatu sojowego o smaku grzybowym
¼ woreczka brązowego ryżu
5 łyżek otrębów żytnich
15g pestek dyni
Przyrządzenie:
Do pojemnika (używam tradycyjnego szejkera) daję szpinak, granulat, ryż, odrobinę wody posłodzonej stevią ,mieszam. Następnie białka jajek i żółtko, otręby. Dokładnie mieszam masę. Rozgrzewam patelnię, psikam Oli Oli i nakładam masę w formie placuszków. Na koniec posypuję, ozdabiam je pestkami dyni.
IHS TEAM
Ekspert IHS
...
Napisał(a)
Pomysł na owsiankę z truskawkami
Składniki:
-płatki owsiane górskie (6 łyżek)
-truskawki (garść)
-płatki migdałowe (2 łyżki)
-IHS SUPREME WHEY o smaku waniliowym (30g)
Sposób przygotowania: płatki zalewamy wrząca wodą i odstawiamy na ok. 10 min. Po 10 minutach dodajemy pokrojone truskawki i płatki migdałowe. Całość polewamy odżywką białkową rozrobioną na wodzie.
Gotowe!!!
Zmieniony przez - P4TR Nr.1 w dniu 2014-07-16 18:31:54
Składniki:
-płatki owsiane górskie (6 łyżek)
-truskawki (garść)
-płatki migdałowe (2 łyżki)
-IHS SUPREME WHEY o smaku waniliowym (30g)
Sposób przygotowania: płatki zalewamy wrząca wodą i odstawiamy na ok. 10 min. Po 10 minutach dodajemy pokrojone truskawki i płatki migdałowe. Całość polewamy odżywką białkową rozrobioną na wodzie.
Gotowe!!!
Zmieniony przez - P4TR Nr.1 w dniu 2014-07-16 18:31:54
Iron Horse Series Team
...
Napisał(a)
Białkowy jogurt mrożony
Składniki:
jogurt grecki light (szklanka)
maliny (szklanka)
IHS SUPREME WHEY o smaku Tiramisu (30g)
Sposób przygotowania:
miksujemy wszystkie składniki razem i wkładamy do zamrażarki na ok. 3 godziny. Przed podaniem jeszcze raz dokładnie zmiksować i gotowe!!!
SMACZNEGO!
Składniki:
jogurt grecki light (szklanka)
maliny (szklanka)
IHS SUPREME WHEY o smaku Tiramisu (30g)
Sposób przygotowania:
miksujemy wszystkie składniki razem i wkładamy do zamrażarki na ok. 3 godziny. Przed podaniem jeszcze raz dokładnie zmiksować i gotowe!!!
SMACZNEGO!
Iron Horse Series Team
...
Napisał(a)
SKŁADNIKI:
100 gram mąki ryżowej
2 jajka
200ml wody gazowanej
150 gram jogurtu greckiego 0% Piątnica ( można dać mleko bez laktozy w tedy przepis mamy bez laktozy)
szczypta soli
2-3 tabl słodziku
Wykonanie :
Do miski wrzucamy po kolei produkty, mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Na rozgrzaną patelnie rozprowadzamy PAN, olej kokosowy, masło klarowane czy smalec.
Następnie rozprowadzamy naszą masę na patelni i smażymy.
BTW:
B-35gram
T-13gram
W-85gram
A tutaj mała modyfikacja:
Naleśnik
Twaróg z kakao i żelatyną
Naleśnik
Dżem bananowy z kakao
x3
Na wierzch jogurt izolat + miód
BTW
B-120gram
T-15gram
W-140gram
100 gram mąki ryżowej
2 jajka
200ml wody gazowanej
150 gram jogurtu greckiego 0% Piątnica ( można dać mleko bez laktozy w tedy przepis mamy bez laktozy)
szczypta soli
2-3 tabl słodziku
Wykonanie :
Do miski wrzucamy po kolei produkty, mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Na rozgrzaną patelnie rozprowadzamy PAN, olej kokosowy, masło klarowane czy smalec.
Następnie rozprowadzamy naszą masę na patelni i smażymy.
BTW:
B-35gram
T-13gram
W-85gram
A tutaj mała modyfikacja:
Naleśnik
Twaróg z kakao i żelatyną
Naleśnik
Dżem bananowy z kakao
x3
Na wierzch jogurt izolat + miód
BTW
B-120gram
T-15gram
W-140gram
...
Napisał(a)
Zielony szejk ciastkowy
-75g jarmużu
-50g płatki owsiane
-50g IHS 100% PURE WHEY
-20g orzechów ziemnych
-200ml wody
Wszystko wrzucamy do szejkera i miksujemy :)
Nic trudnego a naprawdę dobre i sycące (najlepiej smakuje na zimno)
Zmieniony przez - Damion w dniu 2015-09-10 17:36:34
-75g jarmużu
-50g płatki owsiane
-50g IHS 100% PURE WHEY
-20g orzechów ziemnych
-200ml wody
Wszystko wrzucamy do szejkera i miksujemy :)
Nic trudnego a naprawdę dobre i sycące (najlepiej smakuje na zimno)
Zmieniony przez - Damion w dniu 2015-09-10 17:36:34
1
...
Napisał(a)
Smak białeczka MEGA!
Jest naprawdę bardzo dobry i słodki, a ma tylko 0,5g cukru w 100g produktu. Super się sprawdza na redukcji :D
Jest naprawdę bardzo dobry i słodki, a ma tylko 0,5g cukru w 100g produktu. Super się sprawdza na redukcji :D
Poprzedni temat
IRON HORSE- SPONSOR ZAWODÓW - ŻERKÓW 17.06.2012
Następny temat
Zapytaj Daniela Millera
Polecane artykuły