Danie dobre przy dietach nieskowęglowodanowych
Skład:
- 400g chudego twarogu
- ok 50g czekoladowego WPC
- jajko
- 20g masła
- słodzik
Przygotowanie:
Ser rozdrabniamy, dodajemy masło utarte ze słodzikiem, wsypujemy wpc i wyrabiamy ciasto. Powinno ono być dość gęste i suche więc w razie potrzeby dodajemy więcej WPC.
Jajko wybijamy na głęboki talerz i mieszamy. Zwilżamy wodą dłonie, nabieramy porcję ciasta i formujemy je w wałek a potem obtaczamy w jajku i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ręce zwilżamy przed każdą kolejną porcją. Posypujemy cynamonem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do ok 150 stopni na ok 45 minut
Wartości odżywcze:
kcal: 706
B: 120g
W: 11g
T: 20g
W drugiej wersji przed wstawieniem do piekarnika posypujemy paluszki dość grubą warstwą startego (na grubych oczkach tarki) jabłka i dopiero posypujemy cynamonem. Do tej ilości wystarczyło 100g jabłka co zmieniło rozkład wartości odżywczych następująco:
kcal: 752
B: 120g
W: 21g
T: 20g
W tej wersji również świetnie się nadają do diet LC a smakują dużo lepiej
SMACZNEGO
Trzy miłości życia: dzieci, siłownia, żona...... no może dzieci, żona i siłownia
ZAJRZYJ i jak możesz to POMÓŻ
http://www.sfd.pl/KruQ__prośba_o_pomoc-t996105.html
Mój dziennik:
http://www.sfd.pl/KruQ__wakacyjny_recomp,_aktualne_foto:_str._122_-t977745.html