Składniki na 2 porcje:
-pierś z kurczaka 600g (można dać mniej)
-kalafior 600g
-2 sery mozarella
-pomidory krojone
-pieczarki
-duża cebula
-koncentrat pomidorowy
Na początku gotujemy kalafiora( u mnie mrożony), odcedzamy go, przyprawiamy solą i blendujemy na takie "pure".
Kroimy pierś z kurczaka w małą kostkę/paski i przyprawiamy: sól, pieprz i zioła prowansalskie, papryka. Zostawiamy na trochę żeby wszystko się ze sobą zaprzyjaźniło.
W międzyczasie kroimy cebulę i pieczarki i podsmażamy je na patelni. Dodajemy do nich krojone pomidory (mogą być z puszki, ja tutaj użyłem pomidorów koktailowych bo nie miałem akurat innych) i 1 lub 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego - lekko redukujemy. Całość doprawiamy: sół, pieprz, czosnek. Na osobnej patelni obsmażamy kurczaka (dojdzie do siebie w piekarniku).
Spód naczynia żaroodpornego wykładamy kalafiorem. Następnie dajemy na to nasze warzywa, a później kurczaka.
Na wierzch kładziemy ser mozarella (można też ser żółty) i wkładamy do piekarnika na 20 minut w 180C.
Końcowy efekt:
Życzę smacznego !
"Nic co naprawdę się liczy nie przychodzi łatwo. Czasem trzeba poświęcić wszystko co dobre, żeby dostać od życia to co najlepsze."
DZIENNIK REDUKCYJNY - http://www.sfd.pl/Dieta/trening__dziennik-t1009006.html