Szacuny
1
Napisanych postów
225
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1774
Witam, mam kilka pytań co do jedzenia:
1. Czy dobrym pomysłem jest smażenie bez oleju ? Nie lubię jeść smażonego z olejem, i wiem że jest niezdrowe. Ale czy jak położę np. samą rybę albo mięso na patelni, i włączę ogień, to będzie ok ? Tak jakbym ją tylko podgrzał, ale czy nie będzie żadnych niebezpieczeństw z takiego jedzenia ?
2. Dlaczego dokładnie smażenie z olejem, albo innym tłuszczem jest złe ?
3. Nie jem białego pieczywa, wolę ciemne, ale nie wiem które jest najlepsze, czy to bez różnicy ? Jem sitkowy, znacie może i się wypowiecie czy jest ok ?
4. Czemu nie zaleca się jeść białego pieczywa ? W czym jest w nim problem ?
Szacuny
1
Napisanych postów
225
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1774
Ogólnie nie jem z panierką a diete mam i unikam takich rzeczy co napisałeś, czyli smażonych, oleju, panierki itd, tylko spytałem. Jak robie sam jedzenie to robie po swojemu ale czasem jak ktoś inny z domu zrobi to jest niezdrowe dlatego spytałem o te rzeczy. Dzięki za pomoc
Zmieniony przez - Rossipl w dniu 2014-03-10 14:45:42
Zmieniony przez - Rossipl w dniu 2014-03-10 14:52:39
Szacuny
1
Napisanych postów
225
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1774
Z 5 minut podgrzewam tylko aż będzie ciepłe, co minute poruszam mięsem na patelni i przekładam, więc się nie niszczy. Ale czy jedzenie takiego smażonego jest zdrowe ?
Słyszałem, że oliwa się nie nadaje do smażenia
Zmieniony przez - Rossipl w dniu 2014-03-10 14:23:27
Szacuny
0
Napisanych postów
189
Wiek
43 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1701
nie ktore oleje po smazeniu sa rakotworcze do smazenia jest dobra oliwa z oliwek rzepakowy z pestek winogron i ryzowy nie lej go tyle ze bedzie pływało tylko troche i rozetrzyj np recznikiem papierowym, jedzenie smazonego bez tłuszczu jest zdrowe. i pamietaj zeby nigdy nie smazyc 2 razy na tym samym tłuszczu
Szacuny
1
Napisanych postów
225
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
1774
ok o to mi chodziło. Czasem mam w domu jedzenie w panierce ryby, mięso itd. Czy jak przed smażeniem zdejmę całą panierkę to będzie ok ? Czy zostanie na tym mięsie coś z panierki zawsze ?