SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gotowanie z FitMax'em.

temat działu:

FITMAX

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 36865

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 23 Wiek 36 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 668
Puszyste naleśniki proteinowe:
Składniki:
1 jajo
2 białka jaja
30g naturalnego jogurtu
40g FitMax Premium Isolate (smak do wyboru, pamiętajcie jaki smak odżywki taki smak naleśnika)
Owoce do wyboru
Smacznego


generalnie rano wstałem i pomyślałem że zrobię sobie na 'dzień dobry' naleśniki z tego przepisu, ale zamiast PREMIUM ISOLATE dałem WAKE UP... Nie polecam :) chyba że ktoś lubi mega słodki posmak orzechowy w ustach.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 382 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 5462
Dobre przepisy !!!

Kto walczy ten może przegrać , a kto nie walczy ten już przegrał ...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Sly-tech FitMax
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 3583 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 16407
Hamburger megaa!!! Robiłem bez kaparów bo nie lubię, i z musztardą miodową zamiast Dijon bo taką akurat miałem
250 g mięsa mielonego, wołowego
8 korniszonków, pokrojonych w talarki
2 łyżki kaparów, posiekanych
1 ½ czerwonej cebuli
2 łyżki ketchupu
3 łyżki musztardy dijon
2 łyżki sosu sojowego
1 jajko, same żółtko
świeżo mielona sól
świeżo mielony pieprz
niewielka ilość pieprzu cayenne
3 bułki hamburgerowe
3 plastry sera do hamburgerów ( z Lidla)
1 pomidor, umyty i pokrojony w talarki
3 liście sałaty

Przygotowanie:
Mięso mielone, wołowe przekładamy do miski. Pokrojone korniszony, posiekane kapary i pokrojoną w kosteczkę jedną czerwoną cebulę przekładamy do mięsa. Do miski dodajemy 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki musztardy dijon, 2 łyżki sosu sojowego indonezyjskiego i 2 żółtka. Doprawiamy pieprzem i niewielką ilością soli. Opcjonalnie możemy dodać odrobinę pieprzu cayenne. Mieszamy całość za pomocą widelca. Z mięsa formujemy w dłoniach kulki, następnie je spłaszczamy (hamburgery powinny mieć taką samą średnicę jak bułki hamburgerowe). Uformowane hamburgery układamy na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym. Przekrojone na pół bułki do hamburgerów układamy na ruszcie z piekarnika. Na spodach bułek układamy ser.
½ czerwonej cebuli kroimy w talarki. Bułeczki wkładamy do rozgrzanego piekarnika na górną półkę, blachę z mięsem wkładamy na dolną półkę. Pieczemy przez mniej więcej 20 minut.
Układamy stopnie hamburgera wg. upodobania.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 287 Napisanych postów 2303 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 99903
brzmi smakowicie,w wolnej chwili spróbuję, a na dziś mam steka :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Sly-tech FitMax
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 3583 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 16407
Super oopcja, powiem Ci ze zrobiłem kilka kotletow wiecej, i mozna jesc sam kotlet tak dobrze komponuje sie z ketchupem i musztarda w miesie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Sly-tech FitMax
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 3583 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 16407
Bananowo-kokosowy klasyk z Whey'em 81. Spróbujcie sami.

Potrzebujesz:

1 zmrożonego banana
200ml śmietanki kokosowej + 300 ml wody mineralnej + 2 łyżki wiórek kokosowych
lub pół kokosa - i robisz wszystko samemu. Dorzuć trochę wiórek.
miarka wheya (30g)

Przygotowanie:

Jeśli chcesz zrobić to samemu to obierz kokosa ze skórki. Wrzuć do melaksera i zalej gorącą wodą. Miksuj przez 2 min. Przelej wszystko przez sitko. Wiórki możesz wysuszyć i zrobić mąkę kokosową ( http://www.barbellkitchen.pl/post/62604430517/57-robimy-make-kokosowa). Do melaksera wrzuć obranego! banana, mleczko kokosowe, miarkę wheya i 2 kostki lodu. Zmiksuj i podawaj. Smacznego.

barbellkitchen.pl





Zmieniony przez - Sly-tech w dniu 2014-02-12 13:11:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 287 Napisanych postów 2303 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 99903
wygląda konkretnie!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 287 Napisanych postów 2303 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 99903
jako że dziś było więcej czasu wolnego,łącznie z tym że pospałem od 12 do 16 poeksperymentowałem w kuchni. Przed drzemką poszła sprawdzona pozycja - rano mieliłem mięso- wołowinę na tatar - było tego coś koło 800gram i do tego pół piersi z indyka,razem zmieszane. To sobie myślę - ze dwa kotleciki wrzucę na ruszta przed kimą
po kimce zrobiłem mięso ala chińczyk - pokroiłem w drobne kawałki polędwiczki cielęce - w sumie było tego koło kilograma. Przed wrzuceniem na patelnię z odrobiną oliwy mięso z godzinkę leżało doprawione pieprzem cytrynowym (polecam) do tego czosnek granulowany z odrobiną soli. W czasie jak mięso się marynowało pokroiłem kilo pieczarek ,usmażyłem je w woku, jak już były ok,do pojemnika i na tym samym woku wylądowały polędwiczki. Kiedy już były ok,dorzuciłem pieczarki, posiekany szczypiorek z odrobiną kolendry,wymieszane kilka minut na ogniu i gotowe. Będzie na kilka posiłków. Polecam do tego ryż,ale może być z czymkolwiek. Może nie wygląda,ale smakuje konkretnie




...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Sly-tech FitMax
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 3583 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 16407
nieźle!!! ale narobiłeś smaku!!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 287 Napisanych postów 2303 Wiek 42 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 99903
właśnie spałaszowałem porcję polędwiczek z ryżem,faktycznie smaczne
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Rehabilitacja po złamaniu kości

Następny temat

BJJ + siłownia, jaka suplementacja?

WHEY premium