Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
319
Witam was drodzy forumowicze, to drugi raz kiedy zaczynam pisać temat a to dlatego, że nie do końca potrafię poradzić sobie z ułożeniem diety. Wczoraj przy znacznej pomocy Ozzyego postanowiłem, że przechodzę na IF.
Plan wygląda następująco - jem od 17 do 23 (6 godzin) potem post i tak w kółko. O 17 pierwszy posiłek, przed treningowy, czyli kurczak/ryba + makaron/kasza/ryż, klasyk. Trening od 18:30 do 20:00, po treningu to samo. Tutaj pojawia się moje pytanie. Jak zapchać ten deficyt.
Moje zapotrzebowanie kaloryczne to 2143. Białko: 161g (644 kCal), tłuszcze: 47g (644 kCal), węglowodany: 269g (1076 kCal)
Pierwszy posiłek (przed treningowy):
150g kurczaka + 100g ryżu + 14 ml oliwy z oliwek
białko 38, tłuszcz 16, węglowodany 78,9, kCal 609
Drugi posiłek (po treningowy)
150g kurczaka + 100g ryżu + 14 ml oliwy z oliwek
białko 38, tłuszcz 16, węglowodany 78,9, kCal 609
No i co dalej? Jak rozpisać jeszcze 85g białka, 15g tłuszczu, 111g węglowodanów.
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam.
Zmieniony przez - justanordinaryguy w dniu 2013-11-05 14:11:45
Szacuny
605
Napisanych postów
36399
Wiek
27 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
297123
Pokombinuj w kalkulatorze, 111g węgli to 150g makaronu durum, tłuszcz to dorzuć 20g orzechów włoskich a białko uzupełnij poprzez dodanie większej ilości mięsa do poprzednich posiłków, a tutaj wrzucisz to co lubisz.
Szacuny
0
Napisanych postów
24
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
319
A to nie oznacza, że jem za dużo i po prostu mniej byłoby w porządku? Jedząc na IF 6-8 godzin (narazie, za pare dni będzie 4-6) i zaczynając jeść jakoś o 16-17 robię się głodny dopiero około 15. Czy jedząc mniej nie byłoby ok?