Szacuny
4
Napisanych postów
1489
Wiek
39 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
35096
cyfrzak
Nabiał ciężej ale jest mleczko kokosowe i tu mam amnezję, pewnie dziewczyny coś dorzucą
mleko ryżowe
"Never let the odds keep you from doing what you know in your heart you were meant to do."
P.S. Cudownie być poza Ladies: czysta micha z czitem raz w tygodniu, jedzenia aż za dużo, przez większą część roku brak aero, indywidualna trenerka i forma psychiczna i fizyczna jest, a na wakacje będzie mega wypas
Szacuny
0
Napisanych postów
214
Wiek
35 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
12722
Witamy witamy w gronie Hashi życzę motywacji do działania bo tak jak napisała Agnese efekty są gwarantowane .
Jak to jest z tym glutenem? wykluczyłam go już na 5 miesięcy i nie zauważyłam różnicy w funkcjonowaniu, nie miałam wcześniej spuchniętego brzucha ani innych objawów... Może warto zrobić test i zjeść coś glutenowego? ciekawe jakby organizm zareagował.
Szacuny
4
Napisanych postów
1489
Wiek
39 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
35096
Spróbuj sobie zmierzyć temperaturę przez kilka dni, najlepiej rano zaraz po przebudzeniu...jak masz za niską dawkę powinna być dość niska.
"Never let the odds keep you from doing what you know in your heart you were meant to do."
P.S. Cudownie być poza Ladies: czysta micha z czitem raz w tygodniu, jedzenia aż za dużo, przez większą część roku brak aero, indywidualna trenerka i forma psychiczna i fizyczna jest, a na wakacje będzie mega wypas
Szacuny
4
Napisanych postów
1489
Wiek
39 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
35096
Nie patrz na mój dziennik konkursowy, bo tam już trochę poluzowałam z zasadami jedzenia przy Hashi tzn. gluten nadal out (ale wprowadziłam płatki owsiane po zupełnym odwyku od glutenu przez 7 m-cy) no i na wcześniejszym etapie raczej unikałam warzyw krzyżowych, a ostatnio pożerałam ich ogromne ilości. Poza tym dieta konkursowa rządzi się swoimi prawami. Patrz raczej na mój stary dziennik. Tak sobie myślę...osiągnęłam cel, hormony idealnie ustawione, jak mi napisała obliques, więc chyba już się krzyżowymi przestaję przejmować Też Tobie tego życzę
Ja brzuch często miałam wzdęty wieczorem...po ok. tygodniu po odstawieniu glutenu problem zupełnie minął. Za to później odkryłam, że szkodzą mi niewymoczone wcześniej orzechy...raz jak się najadłam to tydzień chodziłam z balonem w brzuchu. Tak piszę, na wszelki wypadek, jakby Tobie też coś się działo. Po wymoczonych orzechach nawet w sporej ilości 0 problemów.
Zmieniony przez - Agnese w dniu 2013-06-22 10:00:57
"Never let the odds keep you from doing what you know in your heart you were meant to do."
P.S. Cudownie być poza Ladies: czysta micha z czitem raz w tygodniu, jedzenia aż za dużo, przez większą część roku brak aero, indywidualna trenerka i forma psychiczna i fizyczna jest, a na wakacje będzie mega wypas
Szacuny
0
Napisanych postów
61
Wiek
43 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1871
Upierdliwe to wzdymanie. Wczoraj zjadłam sporo czereśni i prawie płakałam z bólu brzucha. Z drugiej strony fajnie mieć organizm który sam mówi co trawi a czego nie. Ogórków świeżych też nie trawię. Obserwuj się, może nie tylko gluten powodować opuchnięcie Vanja piecz chleb na zakwasie z gryki. Nie odmawiaj sobie wszystkiego bo polegniesz a tym bardziej jak rodzinka będzie wsuwać ciastka, pierożki a Ty tylko wspomnisz smak. Tak się nie da :(
Szacuny
4
Napisanych postów
1489
Wiek
39 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
35096
Nie szukaj jedzenia typowo bezglutenowego...ono jest raczej małowartościowe. Ja sama na początku kupiłam zwykłą białą makę bezglutenową, a potem żałowałam...same ww i nic poza tym. Szukaj: mąki gryczanej, ryżowej (jest w Kauflandzie), z ciecierzycy.....Z bezglutenowych rzeczy masz w wielu sklepach: kaszę jaglaną (celowo daję ją na pierwszym miejscu, bo smakuje nawet mojemu mężowi, który nie lubi kasz), kaszę gryczaną (dla mnie najlepsza niepalona), ryż brązowy/ dziki/ czerwony/ czarny, nasiona amarantusa, quinoa....Jedz dużo strączkowych: np. ciecierzyca jest pyszna, soczewica też.. tylko je mocz przez noc w wodzie z łyżeczką octu, a później przepłukaj. Ja w sumie ryż, kasze itp. też moczę, ale w samej wodzie.
W kuchni sfd są fajne przepisy
Po ok 6-ciu miesiącach odwyku od glutenu będziesz mogła wprowadzić płatki owsiane.
Zmieniony przez - Agnese w dniu 2013-06-22 21:45:22
"Never let the odds keep you from doing what you know in your heart you were meant to do."
P.S. Cudownie być poza Ladies: czysta micha z czitem raz w tygodniu, jedzenia aż za dużo, przez większą część roku brak aero, indywidualna trenerka i forma psychiczna i fizyczna jest, a na wakacje będzie mega wypas