Wszystko to razem wymieszane - w smaku wyśmienite.
...
Napisał(a)
Osobiście jem 3 razy w tygodniu jajecznicę z czterech jajek smażoną na maśle z dodatkiem conajmniej pięciu pokrojonych na drobne kawałki dobrej wędliny.
Wszystko to razem wymieszane - w smaku wyśmienite.
Wszystko to razem wymieszane - w smaku wyśmienite.
...
Napisał(a)
gamradekDla mnie najlepsza jest wersja jajka+cebula+pomidor+przyprawki:)
Ostatnio poszukując przepisów natknąłem się na jajecznicę z płatkami owsianymi i dżemem(dżem po smażeniu dodajemy Pałaszuję ją codziennie póki co XD Dzięki dżemorowi zaspokaja się chęć na słodkie w trakcie dnia a jajeczka z płatkami wiadomo SIŁA :)
Akurat jajek nie wolno łączyć z niczym co ma słodki smak, bo wtedy drastycznie rośnie poziom cholesterolu LDL we krwi.
Ponadto cukier wywołuje stany zapalne w naczyniach krwionośnych, które następnie nadbudowywane są przez blaszkę miażdżycową.
Jeśli nie chcesz mieć miażdżycy, to jedz jajecznicę ale nie łącz jej z niczym co ma słodki smak - nawet z posłodzoną herbatą.
Popijać jajecznicę należy albo nieposłodzoną, niearomatyzowaną herbatą, albo wodą, np. wodą mineralną.
Miażdżyca to nie tylko choroby serca, ale także ryzyko pogorszenia potencji i kłopotów z nią.
Zmieniony przez - RPS1990 w dniu 2013-04-24 21:10:10
...
Napisał(a)
Ja najpierw podsmażam trochę cebuli z kurczakiem (który mi zostaję z dnia wcześniejszego), potem z pól pomidora trochę papryki i z dwa ogórki korniszony, następnie jajka które przyprawiam najczęściej sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie, na koniec dodaję mozzarelle. Jem z chlebem razowym. Mistrzostwo świata dużo lepsza od omleta.
ps. I jeszcze najpierw ścinam białka a później żółtka
Zmieniony przez - pablo0849 w dniu 2013-04-24 23:46:49
ps. I jeszcze najpierw ścinam białka a później żółtka
Zmieniony przez - pablo0849 w dniu 2013-04-24 23:46:49
...
Napisał(a)
Jeśli chodzi o tą moją jajecznicę na parze, to smakuje podobnie. Jedyna różnica to taka, że jest ,,delikatna" w smaku.
...
Napisał(a)
fighter7Pan up to się chyba za dużo głupot naczytał ;)
Szkoda, że jesteś jednym z tych ignorantów, którzy nie uwierzą w to co napisałem w tym temacie.
...
Napisał(a)
to skoro to co piszesz jest prawdą to wszelkie omlety na słodko z bananem np. byłyby złe? :)
...
Napisał(a)
W mojej opinii poprostu jajek nie należy łączyć z czymkolwiek co ma słodki smak, no chyba, że ktoś sobie ubija same białka jaj na słodko, to jest wtedy inna bajka.
...
Napisał(a)
dziwna teoria ale ok, najlepiej jakby ktoś bardziej doświadczony się wypowiedział
...
Napisał(a)
Omlet po hiszpańsku:
4 jajka
60g tłuszczu
50 g boczku
300g ziemniaków
100g cebula
pieprz sól, kurkuma
po łyżeczce cząbru, majeranku, kolendry
~1400kcal
Zmieniony przez - RPS1990 w dniu 2013-04-25 17:55:07
4 jajka
60g tłuszczu
50 g boczku
300g ziemniaków
100g cebula
pieprz sól, kurkuma
po łyżeczce cząbru, majeranku, kolendry
~1400kcal
Zmieniony przez - RPS1990 w dniu 2013-04-25 17:55:07
Poprzedni temat
Placki z piersią na parze (przepis by
Następny temat
Kolacja a la belriso
Polecane artykuły