SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mąka - jednym z głównych źródeł WW ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2297

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 246 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8814
ostatnio koniu pisał że ta mąka to jednak troche lipa, ogólnie, że cała przenica to lipa :P
Pierdu pierdu. Semolina tez lipa? (makaron z semoliny nie rozgotowany ma IG z tego co pamietam 60) Zaraz dojdziemy do tego ze wszystko jest lipa i najlepiej to pić wodę i nie jeść.

Do autora - skoro lubisz omlety to wyposaż się w dobry młynek i miel wszystko na pył, ryż, kasze itp i próbuj z tego robić omlety - zobaczysz co wyjdzie, a na pewno wyjdzie coś ciekawego Ja osobiście miele owsiane i robie z nich omlety i jest miodzio.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1065 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15416
Ciekawy pomysł. Łap soga.

Tak w ogóle to nie miałem pojęcia, że długość gotowania makaronu może mieć wpływ na jego IG.

Zmieniony przez - JOVOVlCH w dniu 2013-03-22 18:52:51

Trening nie jest dodatkiem do diety, ani dieta do treningu.
To tylko niewielkie dodatki do genów, które posiadamy.
Natomiast wygląd początkującego, niekoniecznie musi odwzorowywać jego potencjał genetyczny.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
faftaq Dietetyk-SFD
Ekspert
Szacuny 1419 Napisanych postów 35562 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 150829
Ja proponuję IG sięzbytnio nie przejmować, bo nie jest to specjalnie wartościowy wskaźnik.

Co do mąki, lepsza od białej, ale gorsza od ryżu, owsianych czy ziemniaków. Pszenica ze wzgledu na obecność białka zwanego gliadyną może zwiększać przepuszczalności jelitową nawet u zdrowych osób. Pszenica jest jednym z gorszych źrodęł skrobi, ale w przyapdku 99% społeczeńśtwa czerpiącego węgle z białego pieczywa domowe wyroby z takiego produkty są bez dwóch zdań opcją lepszą i godną polecenia. Tyle, że nie jest to rozwiazanie optymalne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2730 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 78145
a co sądzisz o orkiszowej lub żytniej?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 667 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7267
jest jeszcze Mąka razowa żytnia typ 2000 - i taka mąka moim zdaniem z powodzeniem może zastępować płatki owsiane, ryz itp... to świetne źrodło ww...ja np robie placki z białek jaj, takiej wlasnie mąki i płatków poł na pół z mąką...wychodzi pyszne i bardzo zdrowe

"...Gdy się rodzisz - wszyscy wokół Ciebie się śmieją - a Ty płaczesz .
Żyj tak , abyś w dniu swojej śmierdzi był jedyną osobą która się śmieje - a cała reszta płakała..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 1065 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15416
"Mąka razowa żytnia typ 2000" - W mniejszych marketach typu lidl,carrefour express, kaufland, netto - nie udało mi się znaleźć. Popyt większy niż podaż ? Albo brak popytu...a więc i podaży?
Mam nadzieję, że w realu trafię.

Trening nie jest dodatkiem do diety, ani dieta do treningu.
To tylko niewielkie dodatki do genów, które posiadamy.
Natomiast wygląd początkującego, niekoniecznie musi odwzorowywać jego potencjał genetyczny.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 299 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 17100
Miel owsiane, a mąkę lepiej jednak omijać w zdrowym żywieniu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 667 Wiek 38 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 7267
4fit nie szerz herezji...

"...Gdy się rodzisz - wszyscy wokół Ciebie się śmieją - a Ty płaczesz .
Żyj tak , abyś w dniu swojej śmierdzi był jedyną osobą która się śmieje - a cała reszta płakała..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 246 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8814
Za dużo owsianych też nie dobrze min dlatego, że zawieraja dużą ilość błonnika który wchłania wodę w jelicie grubym i pęcznieje. Zbyt dużo błonnika = zaparcia.

Mąka razowa żytnia - zrobiłem kiedyś z tego ciasto na pizze i to był błąd... wyszło to jakieś kwaśne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 246 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 8814
P.S. jak koniecznie chcesz tą razową żytnią to znajdziesz na allegro.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ćwiczenia gimnastyczne na 2,4 i 8 taktów

Następny temat

18 latek początkujący

WHEY premium