Szacuny
18
Napisanych postów
1358
Wiek
31 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
12413
Pawlo, już bez przesady z niektórymi
Nawet najbardziej hardkorowa dieta może się obyć bez mięsa, a sok, który ma w składzie 100% sok, będzie ok. Gorzej, gdy wybiera się "napój" o składzie 10% soku z owocu, 15g cukru, syrop G-F, konserwanty i woda.
Szacuny
80
Napisanych postów
9947
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
52544
Faktycznie mięso nie jest czynnikiem decydującym i bez niego można się obyć. Jednak włączenie go do diety, razem z rybami z pewnością jest opcja korzystną.
Nawet najbardziej hardkorowa dieta może się obyć bez mięsa, a sok, który ma w składzie 100% sok, będzie ok. Gorzej, gdy wybiera się "napój" o składzie 10% soku z owocu, 15g cukru, syrop G-F, konserwanty i woda.
Widziałeś gdzieś sok 100% owoców w kartonie? Pobożne życzenia Ewentualnie jednodniowe soki butelkowe - chociaz jesli chcesz faktycznie wypic sok z owoców, to musisz go zrobic sobie samodzielnie
Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)
Szacuny
18
Napisanych postów
1358
Wiek
31 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
12413
Skerx
Widziałeś gdzieś sok 100% owoców w kartonie?
Domyśl się odpowiedzi
Spotykane i używane przeze mnie jedyne soki kupcze to 100% sok z pomarańczy, pasteryzowany - w butelce, strzelam sobie taki pod koniec lub po treningu. Nadal żyję.
Nie zawsze po prostu jest możliwość zrobienia samoróbki, a szczególnie podczas robienia "masy" często wybiera się to mniejsze zło.
Szacuny
3
Napisanych postów
452
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3100
Napisałem tak o tym soku gdyż nie spotkałem się jeszcze z sokiem 100% owoców,wiadomo że jeżeli ktoś ma jakieś źródła i dostęp do takich to na zdrowie:) Co do mięsa i ryb to jak powiedział Sherx korzystnie było by je dodać,jeżeli nie ma przeciwwskazań,np.uczulenia.
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
240
:) Dzięki za zainteresowanie tematem. Sok kupny ale jak najbardziej prawdziwy. tłuszczy to jakoś tak odruchowo unikam jeszcze :) (dopiero co pozbyłem się sporego brzucha) Co do tego mięch to miał bym małego offtopa:) Jak przyrządzę taką kurę i włożę ją do lodówki na 3 dni a potem do mikrofali to czy dużo ona straci na wartościach odżywczych ? jak to jest z innymi produktami i przechowywaniem; makaron, ryż ?
Szacuny
3
Napisanych postów
452
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3100
Czas jaki spędzają nie wpływa na ilość wartości odżywczych w nich zawartych. Ryż i makaron spokojnie może stać kilka dni,choć gorzej smakuje moim zdaniem. Na mięso bym bardziej uważał bo może się zepsuć jak za długo postoi.
Szacuny
0
Napisanych postów
12
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
240
kurde to jak z tym twarogiem z makaronem i oliwą z oliwek, nadaje się na posiłek do pracy fizycznej bo mi to spokoju nie daje ? a serek homogenizowany dobry jako białko na sen ?
Szacuny
3
Napisanych postów
452
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3100
serki homogenizowane ogólnie nie są dobre bo zawierają cukier. Do twarogu z makaronem nic nie mam,moim zdaniem może być:) Na kolację lepszy będzie twaróg/jaja niż homog.:pozdro