Szacuny
3
Napisanych postów
452
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3100
Więc tak: Dodaj ogółem więcej warzyw,do każdego posiłku sierze warzywka:) Tuńczyk jw-2,3 razy w tygodniu i najlepiej w wodzie a nie w oleju gdyż nie jest to zbyt wartościowy tłuszcz. Szynka wiejska-każdego rodzaju szynki tego typu to śmieć,lepiej zastąpić je mięsem normalnym jakoś fajnie przyrządzonym(Kuchnia SFD). Dobra i tanią opcją są tez podroby (wątróbki,serca kurczaka)-stosunkowo dobre źródło białka.Serek twarogowy lepiej zastąpić zwykłym twarogiem półtłustym i dobrze nada się na kolację.Urozmaicaj i dodaj węgli(makaron,kasze) ucinając trochę tłuszczy.
Szacuny
0
Napisanych postów
23
Wiek
30 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
196
Pawlo94
Więc tak:
Dodaj ogółem więcej warzyw,do każdego posiłku sierze warzywka:) Tuńczyk jw-2,3 razy w tygodniu i najlepiej w wodzie a nie w oleju gdyż nie jest to zbyt wartościowy tłuszcz. Szynka wiejska-każdego rodzaju szynki tego typu to śmieć,lepiej zastąpić je mięsem normalnym jakoś fajnie przyrządzonym(Kuchnia SFD). Dobra i tanią opcją są tez podroby (wątróbki,serca kurczaka)-stosunkowo dobre źródło białka.Serek twarogowy lepiej zastąpić zwykłym twarogiem półtłustym i dobrze nada się na kolację.Urozmaicaj i dodaj węgli(makaron,kasze) ucinając trochę tłuszczy.
Racja tylko nie kazdy moze pozwolic sobie na kurczaka do kazdego posilku. Mysle, ze taka szynka z kuraka, albo indyka bedzie lepsza niz sam, suchy chleb. Jest w tym chyba troche racji, prawda? Do watrobeczki i serc z kurczaka nic nie mam. Ja tam lubie, ale ktos moze tego "nie trawic" i co wtedy?
Szacuny
3
Napisanych postów
452
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3100
Dlatego są to tylko sugestie. Wiadomo że nie powiem danej osobie -"MASZ TO JEŚĆ!" ale doradzić czym daną rzecz zastąpić mogę. Podobnie może być ogólnie z mięsem-jeżeli ktoś wgl. by nie lubił mięsa to co wtedy? Autor nie napisał że nie lubi podrobów oraz że zamiana szynki na inny produkt jest niemożliwa więc doradzam:)