***********************************************************
DANE PODSTAWOWE
NICK: esortodox
PŁEĆ: mężczyzna
WIEK: 28
WZROST: 177
NIEPRZERWANY[CAŁKOWITY] STAŻ TRENINGOWY: 3 lata
PARAMTERY OBWODÓW
WAGA CIAŁA: 85
OBWÓD PRZEDRAMIENIA ręka wyprostowana: 33
OBWÓD BICEPSA: 41
OBWÓD ŁYDKI: 41
OBWÓD UDA: 64
OBWÓD BIODER: 99
OBWÓD WOKÓŁ PEMPKA: 86
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ: ?
OBWÓD BARKÓW: ?
OBWÓD NADGARSTKA: 17
OBWÓD KOSTKI U NOGI: 24
POMIARY POZIOMU TŁUSZCZU
WAGA CIAŁA: 84-85
PROCENT BODY FAT: 15%
GRUBOŚĆ FAŁDY NA TRICEPSIE: 10
GRUBOŚĆ FAŁDY NA BICEPSIE: 5
GRUBOŚĆ FAŁDY NA ŁOPATCE: 12
GRUBOŚĆ FAŁDY NAD BIODREM: 18
GRUBOŚĆ FAŁDY BRZUSZNEJ: 20
GRUBOŚĆ FAŁDY NA UDZIE: 28
GRUBOŚĆ FAŁDY NA ŁYDCE: 20
SUMA GRUBOŚCI FAŁD: 113
POMIARY SIŁOWE
PRZYSIAD TYLNI: 100 x 6
MARTWY CIĄG: 120 x 10, 140 x 4 , 150 x 1
WYCISK SZTANGI NA PŁASKIEJ: 120 x 1
WIOSŁOWANIE SZTANGI : 70 x 8
WYCISK SZTANGI NAD GŁOWĄ : 60 x 10, 75 x 2, 80 x 1
CEL
M A S A J A K O Ś C I O W A
POPRZEDNIO ROBIŁEM :
(lipiec-wrzesień) redukcja z 89 do 83 następnie ładowanie do 85
obecna stała waga 84-85 kg
STAN ZDROWIA
CHOROBY PRZEWLEKŁE: brak
PRZEBYTE KONTUZJE: złamanie prawego przedramienia (2000)
ALERGIE: do zbadania
PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: brak
SUPLEMENTACJA
STOSOWAŁEM:
DOPING/PROHORMONY: nigdy nie stosowałem i nie zamierzam
SUPLEMENTY: kilka razy stosowałem kreatyna + przedtreningówka , bcaa, wpc
SPALACZE/POBUDZACZE: raz animal cuts, kofeina
ZAMIERZAM STOSOWAĆ:
nic oprócz wpc i kofeiny
w całości stawiam na dietę
***********************************************************
***********************************************************
TRENING
Zamierzam opierać się na wytycznych Pumy do E2 z emenbebececom
08.10.12-28.10.12 zerowanie masowe
Czas trwania fazy: 3 tygodnie = 21 dni
Liczba Treningów w tygodniu: 4
Typ podziału treningowego: PUSH/PULL
Cel nadrzędny: Rozwój siły i masy
Cel fazy: Nauka techniki ćwiczeń, fundamenty siły
Tempo fazy: PAP
I tydzień - poniżająca porażka
II tydzień - adaptacja
III tydzień - progress
Rozkład treningów w tygodniu
PON: PUSH I
WTO: PULL I
ŚRO: WOLNE
CZW: PUSH II
PIĄ: PULL II
SOB: WOLNE
NIE: WOLNE
Poniedziałek:
1. przysiad przedni ze sztangą
rampa 2+3, 10 powtórzeń
2. press sztangą stojąc
rampa 2+3, 10 powtórzeń
3. wycisk sztangi na płaskiej
rampa 2+3, 10 powtórzeń
4. wycisk rotacyjny na skosie dodatnim
3 serie, 10 powtórzeń
5. wycisk wąski flarowy sztangą
3 serie, 10 powtórzeń
6. przysiad przedni wąski
1 seria, 10 powtórzeń
7. wspięcia na palce ze sztangą stojąc
4 serie 30 powtórzeń
Wtorek:
1. martwy ciąg
rampa 2+3, 10 powtórzeń
2. wiosło sztangą
rampa 2+3, 10 powtórzeń
3. hp z kolan do sutków
rampa 2+3, 10 powtórzeń
4. 3 fazowy drążek nachwyt
3 serie, 10 powtórzeń
5. modlitewnik hak
rampa 2+3, 10 powtórzeń
6. uginanie młotkowe
1 seria, 10 powtórzeń
7. wymach boczny sztangielek
4 serie 30 powtórzeń
Czwartek:
1. przysiad przedni ze sztangą
rampa 2+3, 10 powtórzeń
2. press sztangą stojąc
rampa 2+3, 10 powtórzeń
3. wycisk sztangi na płaskiej
rampa 2+3, 10 powtórzeń
4. rozpiętki na skosie ujemnym
3 serie, 10 powtórzeń
5. prostowanie sztangielki nad głową
4 serie, 10 powtórzeń
6. prostowanie nóg siedząc
1 seria, 10 powtórzeń
7. wspięcia na palce ze sztangą siedząc
4 serie 30 powtórzeń
Piątek:
1. martwy ciąg
rampa 2+3, 10 powtórzeń
2. wiosło sztangą
rampa 2+3, 10 powtórzeń
3. hp z kolan do sutków
rampa 2+3, 10 powtórzeń
4. podciąg flarowy jednorącz
3 serie, 10 powtórzeń
5. uginanie supinacyjne na skośnej
4 serie, 10 powtórzeń
6. wymach boczny sztangielek
3 serie, 10 powtórzeń
7. uginanie nadgarstków nachwyt opad
4 serie 30 powtórzeń
Dodatkowo 2-3 razy w tygodniu lekko interwały/aeroby.
***********************************************************
DIETA:
6 posiłków + potreningowy
ostatni bez węgli
start
białko 2,5 g
węglowodany 3 g
tłuszcz 1,5 g
na początek zmniejszam z 4 do 3 węglowodany ze względu na tendencję do zalewania się
docelowo (po 1-2 tygodniach)
białko 3 g
węglowodany 3-4 w zależności od pomiaru fałd
tłuszcz 1,5
mój punkt zero 2900-3000 kcal przy aktywności fizycznej 1,2-1,3
kaloryczność będę podliczał przy poszczególnych dniach
żarcie:
białko - kura, wołowina, wieprzowina, łosoś, śledź
węglowodany - makaron pełnoziarnisty, ziemniaki, ryż
tłuszcz: oliwa z oliwek, tran, olej z pestek winogron, migdały, orzechy laskowe, sezam
warzywa: brokuły, szpinak, fasola szparagowa, kalafior, pomidor, sałata
woda - 4-5 l
***********************************************************
zapraszam do śledzenia!
***********************************************************
Zmieniony przez - esortodox w dniu 2012-10-08 19:32:04