Szacuny
0
Napisanych postów
457
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6428
co do suchego mięsiwa tak jak pisał ruski czołg marynata i pudełeczko i spokojnie w lodówce kilka dni może leżeć i nie będzie suche ja do marynaty dodaję 20ml oliwy z oliwek, kilka kropel tabasco i sosu sojowego (i oczywisie zioła i przyprawy) prawie nie używam do marynaty soli i nic nie jest suche. piersi mają to do siebie że są suche same w sobie więc jeśli ich nie podkręcisz jakąś marynatą to będzie sucha nawet zaraz po przygotowaniu.
Szacuny
4
Napisanych postów
143
Wiek
39 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
3051
Również bez soli. W zasadzie to od jakiegoś czasu nic nie sole i całkiem dobrze potrawy mi smakują. Tutaj była troszkę słona ta marynata ale to pewnie przez sos sojowy którego nie żałowałem:P. Skład: Sos sojowy (nie wiem ile - polewałem, polewałem i polewałem) + ocen winny pare kropel + ocet jabłkowy pare kropel + przyprawy (głownie curry i papryka)
Szacuny
0
Napisanych postów
457
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6428
pokombinuj z marynata piwną. kup mały browar wlej do marynaty 200ml (resztę wypij w cheet day) i wymieszaj z ziołami (oregano i bazylia możesz dodać jakieś inne które lubisz) zostaw w lodówce na 24h... miąsko jest idealne. dzisiaj mam w menu 0,5kg karkówki w sosie pieczarkowo-pomidorowym. sosik oczywiście z pomidorów(malinowych) i pieczarek a nie z torebki. a jak twój progres? wrzuciłeś FBW?
Szacuny
1
Napisanych postów
1643
Wiek
38 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
19133
Ja kiedyś piersi zalałem browarkiem w naczyniu żaroodpornym i robiłem w piekarniku. Smakowało, ale nie byłem wtedy na redukcji i jadłem inaczej (no i piłem dużo piwa) teraz to nie wiem jakby to podchodziło :)
Szacuny
0
Napisanych postów
457
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
6428
daget7 spróbuj ponownie. pysznie smakuje z resztą wiesz:) 200ml piwa nawet na redukcji nic nie zmienia tym bardziej że większość odparuje albo będzie wylane(piwo z ziołami to już nie to)