SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Najlepsza dieta masowa

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6457

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 17398 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 79160
ogolnie jako podstawe polecam zawsze 2(2.2)g bialka/kg, 30%zdrowych tluszczy i reszta z wegli - az do zaspokojenia dziennego zapotrzebowania na kalorie w 9/10 przypakach sprawdza sie to doskonale

Biniu zapomniales dodac ze olej lniany to rowniez jedno z najlepszych zrodel omega-3 - w koncu jak dobrze pamietam ma ok. 50% tych nnkt w swoim skladzie fakt ze to dysc nietrwale zrodla ale jednak

Jak jesz - tak zyjesz
Wiedza to podstawa
Doradca w dziale Alternatywna Droga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51577 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
zgodze sie z Lyle jezeli przyjmiemy ze mamy do czynienia ze zdrowym wysportowanym czlowiekiem ktory ma prawidlowa gospodarke cukrowa ; wtedy faktycznie nie ma znaczenia proporcja wegli czy tluszczow przy zachowaniu odpowiedniej podazy EFA i bialka;


"Everything should be made as simple as possible, but not any simpler."

--Albert Einstein
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
kanarek nie zapomnialem kolega proponowal to zrodlo wiec ja przemilczalem

paleo no nie rob mi tego
przyjmijmy zatem (za wiekszoscia autorow diet niskoww, ze wieksza czesc spoleczenstwa ma problemy z insulina - wiesz co czym mowie) wiec .....

Fakty, nie mity - stan wiedzy na rok 2003
'Alternatywna Droga'
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51577 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
ale wiekszosc spoleczenstwa nie ma az takiego problemu z gospodarka cukrowa zeby musiec sie katowac dietami o znacznym obnizeniu wegli (ponizej 30gr)
jezeli juz to wydaje sie ze najlepiej zaczac od ok 2 gr bialka na kg masy; ok 100 gr wegli reszta tluszcze ale bez przesady;
wegle moim zdaniem na takiej diecie powinny stanowic max 20% energii; bialka trzeba jesc wiecej zeby zapewnic material do glukogenezy;
czyli nic nowego ;)


"Everything should be made as simple as possible, but not any simpler."

--Albert Einstein
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
Paleo nie wiem cz to wiesz, ale glukoza z bialka nie musi trafiac do krwioobiegu

http://journal.diabetes.org/diabetesspectrum/00v13n3/pg132.htm
Summary
Let's review recommendations given to people with diabetes in regard to protein and try to determine if the research supports any or all of them.
"Proteins are foods like meat, cheese, and peanut butter." Only partly true; in most cases these foods are protein-plus-fats.
"Between 50?60% of protein becomes glucose and enters the bloodstream about 3?4 hours after eaten." Perhaps 50?60% of protein goes through the process of gluconeogenesis in the liver, but virtually none of this glucose enters into the general circulation.

TO NAJCIEKAWSZE DOTAD SADZILEM ZE 50% BIALKA STAJE SIE GLUKOZA I TRAFIA DO KRWIOOBIEGU TO JEDNAK PODWAZA TO !!

Does 50?60% of protein become glucose and enter the bloodstream in 3?4 hours?
Gannon and Nuttall4 report that in 1915, Janney calculated that ~3.5 g glucose could be produced for every gram of nitrogen excreted in the urine as the result of a beef protein meal. Beef protein is 16% nitrogen; thus, 1 g of nitrogen is excreted for every 6.25 g protein. Theoretically, then, 56% of ingested beef protein, by weight, can be converted to glucose. However, this was only a theoretical calculation. Gannon and Nuttall point out that, shortly after that calculation was reported, a number of researchers showed that the ingestion of protein by subjects with and without diabetes did not result in an increase in blood glucose levels.

As an example, as early as 1936, Conn and Newburgh5 reported no effect on blood glucose levels after a meal containing a large amount of protein in the form of lean beef. Fifteen subjects with diabetes and three control subjects were fed breakfasts of glucose or carbohydrate or protein foods calculated to yield equal amounts of glucose (2 g protein/kg compared to 1 g carbohydrate/kg). The blood glucose response after carbohydrate or glucose was as expected. However, there was no increase in blood glucose levels after the protein meal even though there was a consistent rise in blood urea nitrogen indicating protein utilization. The finding that protein did not raise blood glucose levels seems to have been lost or misinterpreted over the years.

More recently, data from Nuttall et al.6-9 also indicate that peripheral glucose concentration does not increase after protein ingestion in subjects with and without diabetes.

Nuttall et al.10 gave nine subjects with mild type 2 diabetes 50 g protein, 50 g glucose, or 50 g protein and 50 g glucose and determined the plasma glucose and insulin responses over the next 5 hours. The glucose response to glucose was as expected, but the glucose response to protein remained stable for 2 hours and then began to decline. When protein and glucose were combined, the peak response was similar to that of glucose alone. However, during the late postprandial period, the glucose response was reduced by 34%. The insulin responses for protein and glucose were similar, but when combined the insulin response was nearly doubled. The glucose decrease when protein and glucose were combined was attributed to the increased insulin response to the combination.

Fakty, nie mity - stan wiedzy na rok 2003
'Alternatywna Droga'
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
a jak sie je te 100 g to co robic ladowania ww od czasu do czasu czy nie ??

bo moim zdaniem tak

Fakty, nie mity - stan wiedzy na rok 2003
'Alternatywna Droga'
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 17398 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 79160
oooo ciekawe ciekawe
jak tylko odszukam moje zrodla przylacze sie do dyskusji
narazie debatujcie dalej

Jak jesz - tak zyjesz
Wiedza to podstawa
Doradca w dziale Alternatywna Droga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51577 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
jezeli to jest prawda to bardzo ciekawe chociaz widzialem inne dane;
wielu cukrzykow z I czyli bez produkcji insuliny ogranicza spozycie bialka bo wystepuje o nich wzrost cukru wlasnie 3-4 h po posilku

potencjalne wytlumaczenie:
- glukoza z bialka trafia do krwioobiegu na tyle wolno ze nie powoduje to wzrostu jej poziomu przy obecnosci insuliny (czyli u zdrowego czlowieka i tych z cukrzyca 2) bo jest natychmiast wykorzystywana

ciekawe jest to o zwiekszeniu wyrzutu insuliny przy posilku bialkowo- weglowym; ciekawe czy jest to wylacznie efekt zwiekszenia kalorycznosci posilku

"Everything should be made as simple as possible, but not any simpler."

--Albert Einstein
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
koncze na dziaij poczytaj caly artykul warto Lyle zwrocil na nie go uwage jakies 2 tygodnei temu i sam sie zdziwil

Fakty, nie mity - stan wiedzy na rok 2003
'Alternatywna Droga'
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 9216 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 30094
biniu - a o czym tu dyskutowac?
U mnie na silowni są prawie same głąby, ktorych nie interesuje co i jak dziala - tylko zeby dzialalo
Powiem troszke partacko -dziala? dziala. Jest tluszcz na brzuchu? nie ma(albo malo). Wiekszosci z nich to wystarczy

To moze byc ciekawy eksperyment, bo zobaczymy, jak beda ludzie na to reagowac i jakie beda mieli wyniki na lowcarbs.

Pozdrawiam, Dezir - doradca w dziale 'fitness'
-----------------------------------------------
Low carbs diet user
http://pumpingiron.w.interia.pl 

Pozdrawiam, Dezir - (były, więc nieoficjalny) moderator działu "Fitness"
----------------------------------------------
>> "TRZEBA BYĆ ZNAWCĄ, A NIE WYZNAWCĄ" <<

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Bezpieczenstwo kreatyny

Następny temat

KONKURS NA NAJLEPSZYCH MODERATORÓW

forma lato