Szacuny
2
Napisanych postów
188
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1711
cześć do niedawna pierś z kurczaka była moim podstawowym posiłkiem , niestety z powodów finansowych nie moge już sobie pozwolić na to miesko. zaczełem kupować uda z kuraka dużo taniej wychodzą ale skład też sie różni.. co byście mi polecali zamiast filetów tak żeby było to w miare niedrogie i w miare pożywne , smak mi jest obojętny zniose raczej wszystko ;] czy może poprostu uda to dobra alternatywa?. u mnie ceny wyglądają tak :
filet 16zł/kg
udo 6zł/kg
więc różnica spora tyle że udo ma z 17 białka a filet z 21....
Szacuny
2
Napisanych postów
188
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1711
to jest ta alternatywa? :D do pracy zawsze szykuje z 3 posiłki... i staram sie żeby jak najmiej było problemów z przyrządzeniem i żeby szybko poszło ,,, cały kurak to sporo babraniny i niewiem jak cenowo to wyjcie w stosunku do ilości posiłków..szykuje posiłkiw pojemniki i do tej pory filet był idealny ,pokroić na pare i gotowe szybko i prosto, z udami problem lekki bo z kości jeszcze trzeba obierać ;] ale tak jak w poście pisałem , czy rezygnując z fileta zostać przy udach czy może jest jakiś lepszy zamiennik?
Szacuny
2
Napisanych postów
188
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1711
wieprzowina... czytałem gdzieś że to mięso w ogóle sie nie nadaje do diety kulturystycznej. nie pamiętam dokładnie co tam pisało w tym artykule ale wnioski były takie że to "śmieć". co ty na to?
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
niekoniecznie, są elementy mięsa wieprzowego, ktore jak najbardziej się nadają tj. schab, polędwiczki, część krzyzowa z szynki, czy chocby nawet chuda karkowka. Tylko ze te wlasnie elementy sa zasadniczko drozsze od piersi z kurczaka :)
Kiełbas oczywiscie zadnych ci nie polecam (ze sklepu) :)
Ja osobiscie robie dla siebie kielbache sam (30%wolowina, 30% cielęcina, 40% chuda wieprzowina) - finansowo wychodze na tym bardzo dobrze, a wiem co jem.
Zmieniony przez - mamut____ w dniu 2012-02-21 19:57:00
Szacuny
0
Napisanych postów
104
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
415
zamiast fileta z kury- filet z indyka, wolowina, schabik, tluste ryby. i zycie nabiera barw:D
noizex,
wieprz jest dla mnie lepszy niz filet z kury. wada jest to ze najlepszy jest jak podsmazysz na margarynie a nie oliwie. po oliwi taki nie schabowy jest. :)
Zmieniony przez - kuskus90 w dniu 2012-02-21 20:09:09
Szacuny
2
Napisanych postów
188
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1711
ok dzięki, popatrze jak to cenowo w sklepach wyglada , a co sądzicie o tych całych udkach skoro już je jem... w miare dobre zastępstwo dla fileta? czy lepiej popatrzeć za tym co pisaliście wyżej?
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
udka moga byc (najlepiej bez skory)
najekonomiczniej wyjdziesz na tym jak bedziesz kupował całe tuszki kurcząt - jak ktos pisal wyzej
podroby drobiowe tez polecam (watrobka, serduszka) sa dosc tanie i dobre (ale tylko na cieplo :)