Szacuny
0
Napisanych postów
94
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1631
Witam serdecznie :)
Chcialem sie was zapytac jakie macie pomysly i co stosujecie do jedzenia zeby nie bylo takie jalowe w koncu ile mozna wciagac zestaw: ryz+kurczak+oliwa+warzywa bez zadnych dodatkow. Chodzi mi tu o jakies przyprawy lub sosy ktore nie beda mialy negatywnego wplywu na nasza diete.
Nie wiem czy wy tez ale ja czesto mam tak ze na koniec dnia zostaje mi do zjedzenia duza porcja weglowodanow gdyz bialko zjadlem w odpowiedniej ilosci tluszcz prawie tez ale wegli za malo. Nie chce jesc samego ryzu czy makaronu bez dodatku bo to srednio dobre i wydaje mi sie ze tez srednio zdrowe. Jakie wiec macie pomysly?
Szacuny
430
Napisanych postów
56364
Wiek
37 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
184874
patrz z jakiego materiału wykonane są pojemniki patrz na allegro czy nadają sie do mikrofali przeczytakj kilka stron wcześniej co jeść w wskzoel było o tym
Szacuny
13
Napisanych postów
1104
Wiek
43 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
21991
Przede wszystkim kombinuj z mięsem, nie tylko kurak, ale i wołowina, jagnięcina, ryby. Każde w wielu różnych formułach przygotowania (wystarczy dać inne przyprawy do folii i już inne danie).
Co do węgli, to się nie dziwię, też nigdy mi nie wchodziły specjalnie, stąd naturalną zmianą u mnie było przejście pobór energii z tłuszczy (obecnie carb cycling).
Szacuny
0
Napisanych postów
342
Wiek
30 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2929
Ja osobiście stosuje taki sos z przecieru pomidorowego.
wylewam jakieś ~150g przecieru na patelnie (taką dosyc głęboką) i dodaje majeranek, bazylie, oregano, papryke chilli pogotuje troszke żeby zgęstniało (cytując Skalara "(...)likopen zawarty przetworach pomidorowych, takich jak ketchup, pasty, sosy czy soki, jest lepiej przyswajalny przez organizm niż likopen zawarty w świeżych warzywach. Wynika to z faktu, iż w procesie obróbki spożywczej dochodzi pod wpływem temperatury do przekształcenia się naturalnej postaci likopenu do postaci lepiej przyswajalnej") i polewam tym makaron/ryż i jak dla mnie jest miodzio
Zmieniony przez - pedro1993 w dniu 2011-04-14 16:06:04
Szacuny
0
Napisanych postów
94
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
1631
Napisales mi ze malo jadasz powiedz mi jak w takim razie mam pokryc zapotrzebowanie na 532g W bo mam z tym problem ? (przedtem mialem gainerka mutant massa i braki sie ladnie uzupelnialy z jednej porcji bylo 85 g W teraz nie mam na takie bajery pieniedzy i jest problem)
Czy podwojne maczanie w cieplej wodzie miesa jest okej tzn. takie odgrzewanie zalozlmy ze ugotowalem lezalo w lodowce i chce odgrzac robie wrzatek wrzucam na 5 min ryz,makaron, kuraka i warzywa i szamam.
W wiekszosci posilkow powinny byc warzywa czy moge zatem np. zjesc sobie kuraka z ryzem i gotowana sama marchewka albo samym ogorkiem lub pomidorem czy powinno byc wiecej warzyw?
Zmieniony przez - Drygi16 w dniu 2011-04-17 18:44:46