SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zmierz poziom swojego kwasu żołądkowego

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 55216

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
WODYN TRENING
Ekspert
Szacuny 294 Napisanych postów 14936 Wiek 43 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 31442
Samuray-X
Wodyn, nie jestem fizjologiem, ale niektóre z tez tego Poliquina są tak absurdalne w świetle konwencjonalnej medycyny,
Które? O tym że jedzienie jakie przyjmuje 98% amerykanów rozpieprza im flaki? Pojedź do USA a zobaczysz samych grubasów. To nie film.

Po tym atakującym zdaniu widzę że ma do czynienia z kimś kto WIE LEPIEJ. Skoro więc wiesz lepiej, czemu nie przejmiesz interesu po Charlesie?

Na chłopski rozum więc: czy absurd o jaki oskarżasz sugeruje:
a) że Działające metody jakie stosuje na profesjnalnych sportowcach są absurdalne
b) że Charles może sobie pozwolić na zniszczenie latami budowanej reputacji jakimiś twierdzeniami bez pokrycia i ... gorzej - absurdalnymi?
c) Że jednak nie rozumiesz jak to wszystko działa. W latach 70tych uważano że Cholesterol jest żródłem wszelkiego zła, ile lat minęło zanim ludziep przestali tak twierdzić? Cóż - większość nadal tak twierdzi i dla nich Charles też pisze o absurdach z puktu widzenia nauki sprzed 40 lat

że nie dziw się iż poważni naukowcy nawet nie dementują takich "rewelacji", po pierwsze nadmiar HCL jest dużo bardziej szkodliwy niż niedobór, po drugie bakterie Helicobacter pylori są odporne na działanie kwasu solnego, po trzecie wiekszość społeczeństwa cierpi raczej na nadkwasotę a nie odwrotnie. To trzy podstawowe fakty, które stanęły mi okoniem podczas czytania tego "artykułu".


widzisz - wartość artykułu polega na tym że wg najnowszych tez/odkryć tak nie jest (no z wyjatkiem że nadkwasota bedzie bardziej szkodliwa).

Bakterie zawsze giną w kwasie, tylko pytanie jaki odsetek przezywa i jakie jest stęzenie kwasu. Na pewno nie mogą się namnażać w warunkach zbyt silnego zakwaszenia, z tym musi sie zgodzić nauka choćby sprzed 100 lat.

A czy wiekszość ma nadkwasotę? Twierdzenie to pewno jest na rękę producentom leków na zgagę. Okazuje się że istnieją badania temu dogmatowi przeczące. Które maj ą rację? osobiście g**** mnie obchodzi (za przeproszeniem) bo interesują mie pojedyncze przypadki.

Jeśli u mnie w żołądku wrzało po jednej tabletce to jestem w jakiś sposób uprzywilejowany, bo większość osób wykonawszy na sobie ten test musiała na nowo "uczyć się" wydzielać odpowiednią ilość kwasu żołądkowego. Ja mam dietę prawie w 100% surową, bez obróbki. Wiekszość ludzi po zjedzeniu 30 jaj dziennie miałaby siarczyste pierdy, jak twierdzą na codzień spotykani wspólrozmówcy. Ja nie mam najmniejszych kłopotów. Czemu? Bo jednak zaliczam się do jakiejś mniejszości.

Warto by było żebyś dał artykułowi drugą szansę, kto jak kto ale poliquin nie zeszmaciłby reputacji pisząc o ufoludkach i ich układzie trawiennym, zbadanym podczas wiwisekcji w strefie 51 przez Doktora Mengele-Rakowskiego.


Nie twierdzę, że facet nie ma racji, ale wtedy 90% tego co wiemy o chorobie wrzodowej i nadkwasocie to kłamstwa środowiska naukowego.


prawdą jest że jeśli już rozwinęły się wrzody - wówczas HCL szkodzi , Poliquin też o tym pisał, choć może nie w tym artykule.

On ma klijentów tak dzianych że płacą mu $1000 za godzinę konsultacji i są zadowoleni, nie powiesz mi że lokalny lekarz przepisujący Rennie na żołądek stanowi konkurencję. Co ważne - każdą terapię zaczyna od testu na HCL, Cynk, Magnez i określenia profilu hormonalnego za pomocą protokołów BioSig.



Odnośnie Magnezu o czym pisałeś poniżej - Zmierz Magnez nie w surowicy krwi ale w erytrocytach. W surowicy zawsze wyjdzie norma, gdyby niewyszła to jesteś u krańca swych dni


Pracuję w sklepie z odżywkami i prowadze konsultację. Jeszcze sie mi (chyba) nie zdażyło żebym Przepisał ZMA a klijent byłby niezadowolony. Czasem im mówię że jak będa niezadowoleni w ciągu 3 dni to zwrócę koszta.

To tylko mój punkt widzenia i moja praktyka. Ja również nie wystawiałbym własnej reputacji na szwank w imię jakiegoś tam szarlatana, jak dla mnie: sprawdziło się = tak jest. Nie komplikuję sprawy.


Pozdr

DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.

1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
WODYN TRENING
Ekspert
Szacuny 294 Napisanych postów 14936 Wiek 43 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 31442
pitbull61
Wodzu - zrobić to przed testem ?
Mam w domu na stanie:



Może być ?


ten środek zawiera to samoco Poliquinowskie Digest Force. Ale NIE ZAWIERA BETAINE HCL

Na pierwszej stronie wpisał się użytkownik który brał preparat z NOW - firmy znanej i raczej szanowanej na polskim rynku, o wiele tańszej niż Poliquin.

Notabene akurat Digest Force nie jest drogi. 7 euro za testową buteleczkę

http://euro.cpoliquin.com/product_p/7645.htm

no i oczywiście wystarczy żebyś miał jakiekolwiek tablety innej firmy zawierające Betaine HCL
a test możesz sobie już wykonać nie płacąc Charlesowi

DO 26 MARCA 2011 MAM URLOP.

1)Spiesz sie powoli! 2)Masa Podstawa sily, sila podstawa treningu na mase! 3)Naturalny ruch=wiekszy Ciezar!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 774 Napisanych postów 16448 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 169363
Ok, dzięki za odpowiedź, to odpuszczam w takim razie póki co, a te enzymki będę podjadał podczas testu..
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51569 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Skład:

Pankreatyna
440 mg

Betaina HCL
320 mg



Papaina
180 mg

Pepsyna
140 mg

Bromelaina
120 mg

Kwas glutaminowy
50 mg

Celulaza
30 mg

Diastaza
20 mg

Laktaza
15 mg

Zawiera
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 73 Wiek 43 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4215
Talar gdzie wyczytałeś taki skład Digest Plusa?

Czy jeszcze ktoś robił ten test i doszedł do maksymalnej dawki bez uczucia pieczenia?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 16 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 321
nie zgodze sie z tym ze lykajac coraz wieksze dawki betaine hcl mozna ustalic zapotrzebowanie na kwas solny... zoladek jest przystosowany do produkowania kawsu solnego w ilosci ktore odpowiada 60 tabletkom betiny hcl po 650mg... ja bez klopotu doszedlem do 20 tabletek i nic sie nie dzialo... zmierzylem poziom kwasu inczej... snidanko... womit papierek lakmusowy pH bylo 2 -2,5 a wiec wszystko ok...

zdrowy zoladke bedzie tolerowal bardzo duze ilosci suplementacji betaina hcl tak jest zbudowany zeby produkowac wielkie ilosci kwasu i bez klopotu je wytrzmywac... u mnie mimo bardzo silnej wlasnej produkcji kwasu zoladkowego dodatkowa suplmementacja nie powodowalo tego palenia a ktorym bredzi ten amerykanin... nie zna sie facet na rzeczy ale jest wygadany i jego ryj z jakiegos powodu wzbudza zaufanie... ladnie to wszytsko napisal ale nie jest tak prosto... 7 tabletek ktore jego zadniem oznaczaja achlohydrie to jest kropla w morzu kwasu ktore produkuje zdrowy zoladek...

problemem nie wynika z braku suplemenatcji betian hcl

mozecie lykac jak pelikany te tabsy i moze tak byc ze wcale nie potrzebujecie... bo macie po prostu zdrowe zoladki... nic sie nie stanie ale szkoda kasy... generalnie...

to o czym nie pisze Poliquin jest to o czym nie ma zielonego pojecia... a jest to to ze rzeczywiscie w wielu przypadkach ta metod moze pomoc jezeli nie ma Helicobacter a nieodbory kwasu zoladkowego wynikaja z niedoborow kwasu zoladkowego... tak brzmi to glupio ale chodzi o proces ktory sie zamyka...

do produkcji kwasu zoladkowego potrzeba cynku i histaminy... wlasciweie proces ten calkoiwice zalezy od enzymu w ktorym kofaktorem jest cynk... a zeby wchlonac cynk i histydyne z pozywienia potrzeba odpowiedniego poziomu kwasu solnego tutaj sie kolo bedzie zamykac

i teraz suplementacja betaina HCl moze przerwac to kolo... jezeli jest achlohydria ma to sens ... ale facet nie ma absolutnie racji ze hypochlohydrie mozna stwierdzic uczuciem ciepla w zoladku po suplementacji... jezeli ktos czuje po niewielu tabsach cieplo itp to znaczy ze sluzowka zoladka jest w podlym staniem , mozliwe nadzerki ... jest to tez w wiekszosci wypadkow wskaznik ze jest malo kwasu ale nie zawsze... i mozna sypac gruba kase na cos czego nie potrzebujemy... wiec jezeli wiemy ze mamy hypochlohydrie warto przywrocic porzadek za pomoca betainy hcl... dodatkowy chelat cynku na pewno nie zaszkodzi... ale nie badac poziomu kwasu zoladkowego suplementujac betaina hcl... sa calkiem duze szanse ze wszytsko jest ok a wurzucamy kase za plot....

w starych ksiazkach medycznych sprzed 70-80 lat suplementacja betaina hcl jest polecana... w podobnym schemacie do uczucia ciepla albo sensacji ale najpierw pakowali ludziom rurke przez nos aby oddesac troche tresci zoladka i sprawdzic pH czy rzeczywiscie jest potrzebna suplementacja... temu facetowi to lata bo chodzi o zareklamowanie nowego suplementu... a wiec warto najpierw sprawdzic a nie tracic kase na cos czego nie potrzeba...

btw a za przepisywanie lekow obnizajacych poziom kwasu solnego (z wyjatkiem Syndromu Zollingera) powinno sie wieszac za jaja...

http://metabolichealing.com/key-integrated-functions-of-your-body/gut/the-hcl-challenge-why-the-conventional-test-is-dead-wrong/



tutaj pisza rozsadniej i krocej niz Poliquin... polecaja test hilderberga ktorego chyba nikt nie robi juz... metoda ,, na pawia ,, nie jest moze tak ,,naukowa,, i wyrafinowana ale obiektwnie wcale nie jest gorsza...

Zmieniony przez - General Rommel w dniu 2012-05-03 12:57:17
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 139 Napisanych postów 6265 Wiek 41 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 34223
Ok chce sobie zmierzyc poziom tego kw żołądkowego. Czyli kupuje sobie enzymy np te now foods.

Do pierwszego stałego posiłku jem 1 kapsułke, do kolejnego posiłku 2 kapsułki, do kolejnego 3 kapsułki.. Powiedzmy że tego dnia juz wiecej nic nie jem wiec kolejnego dnia do pierwszego posilku jem 4 kapsułki tak? Oczywiscie aż poczuje te ciepło w żoładku.

Powiedzmy że poczułem cieplo przy 5 kapsulkach. Czyli w kolejnym posilku jem juz tylko 4 kapsulki? itd..

Czy ten test ma byc zrobiony może 1 dnia?

Aha i co tak naprawde mi daje przeprowadzenie tego testu? Jak dalej postepowac (jezeli mam mala ilosc kwasu) zeby na stale zwiekszyc jego ilosc? Bo nie rozumiem:)

>>> Maszeruj albo giń <<<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 48 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2733
Dołączam się do pytania
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 16 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 321
daje Ci teoretycznie wiedze czy masz niedokwasote... niedokwasote badalo sie calkiem standardowo jeszcze kilkadziesiat lat temu... jako ze byla ona uwazana calkiem slusznie za przyczyne calej masy chorob jak autoimmunologiczne, alergie itd.... jedziesz z tymi tabletkami az do uczucia ciepla... tak pisza teraz... starenke podreczniki medyczne opisuja to jako cieplo w zoladku lub robi sie niedobrze... masz ochote na pawia...przyczyna wiekszosci niedokwasot jest helicobacter... mozesz lykac te tabsy jak wariat... pewnie poczujesz jakas zmiane po kilku/kilkudziesieciu tabsach... ale i tak jak chcesz wiedziec co i jak wydaj lepeij kase na gastroskopie z histopatologia... bedziesz mial wszytsko czarno na bialym... czy jest helicobacter... czy jest atrofia... zapalenie... wrzody... ???

cwaniaczek Poliquin czy jak mu tam chce tylko opchnac opakowanie betaine HCL,

Lepiej niz lykac te tabletki walnac pawia 1,5 godziny po obiedzie i sprawdzic papierkiem lakmusowym jak czerwony jest ok...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 48 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 2733
Ja się zatrzymałem dopiero na 6 tabsach. Po tych enzymach trawiennych jest całkiem inny klocek więc coś w tym musi być.
Ponoć nie powinno się popijać wodą mineralną gazowaną bo neutralizuje działanie enzymów... jak się to ma do picia i popijania mineralną gazowaną posiłków, generalnie piję tego codziennie 1-1,5l czy to też neutralizuje enzymy trawienne wydzielane naturalnie przez żołądek?


Zmieniony przez - mariocccp w dniu 2012-08-18 14:38:14
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dysproporcja?

Następny temat

Brzuszek.

WHEY premium