Do każdego posiłku są warzywa: pomidor/ogórek/marchewka
Źródła białka oczywiście stosowane zamiennie: kura, ryba.
Na noc ser biały półtłusty, serek wiejski
Źródła tłuszczy: oliwa z oliwek.
Źródła węglowodanów: makaron, ryż, kasza, ziemniaki.
Śniadanie 6:00 kcal B T W
Płatki owsiane 100g 366 12 7 62
Jaja kurze 3 jaja gotowane 250 23 18 2
Mleko 2% 400g 156 14 8 20
Suma: 772 49 38 84
Drugie śniadanie 10:00 kcal B T W
Chleb żytni razowy 150g 335 8 2 68
Pierś z kurczaka 50g 45 10 ~0 ~0
Masło extra 10g 73 ~0 8 ~0
Suma: 453 18 10 68
Trzecie śniadanie 14:00 kcal B T W
Ryż brązowy 100g 322 7 2 68
Pierś z kurczaka 150g 133 32 2 0
Suma: 465 39 4 68
Obiad 17:00 kcal B T W
1. Ryż biały 150g 516 10 1 114
2. Pierś z kurczaka 100g 89 20 0 0
3. oliwa z oliwek 5g 88 0 5 0
Suma: 693 30 6 114
Po treningu 21:00 kcal B T W
Makaron 100g 363 10 1.6 75
Pierś z kurczaka 50g 45 10 ~0 ~0
owoc
Suma: 549 25 2.4 113
Kolacja 22:00 kcal B T W
Ser twarogowy półtłusty 150g 200 28 7 6
Oliwa z oliwek 15g 132 0 15 0
Suma: 332 28 22 6
Ustalone dzienne b/t/w: 140g/70g/402g 2917kcal
Ilość dostarczonych b/t/w: 184g/81,6g/415g 3114kcal