Żeby do czegoś dojść, trzeba zapier**lać.
...
Napisał(a)
Kotszop skąd bierzesz chęci do używania dziennika dietetycznego :D ja nie mogę się zebrać, żeby obliczyć nawet swoje zerowe zapotrzebowanie... Jadę intuicyjnie.
...
Napisał(a)
chęci biorą się z motywacji a motywację daje mi chęć poprawy sylwetki i inne dziewczyny, które mi doradzają oraz te których dzienniki przeglądam i widzę ich efekty poza tym spodobało mi się zarówno ćwiczenie, jak i kombinowanie z jedzeniem, układanie diety, choć jest jeszcze sporo niedociągnięć w moich dietetycznych rozpiskach, no ale myślę, że będzie coraz lepiej
***************************************************************
będę wdzięczna za odpowiedzi na moje pytania z poprzedniej str a konkretnie:
czy mąka pszenna razowa typ 2000 jest ok? robię z niej naleśniki
czy jak robię uginanie ramion to mogę robić najpierw po 10 a potem po 15? bo jest mi ciężko zrobić 15 na raz
jak robię plank to po jakimś czasie boli mnie dolna część pleców, tak pewnie nie powinno być?
z góry dzięki
***************************************************************
będę wdzięczna za odpowiedzi na moje pytania z poprzedniej str a konkretnie:
czy mąka pszenna razowa typ 2000 jest ok? robię z niej naleśniki
czy jak robię uginanie ramion to mogę robić najpierw po 10 a potem po 15? bo jest mi ciężko zrobić 15 na raz
jak robię plank to po jakimś czasie boli mnie dolna część pleców, tak pewnie nie powinno być?
z góry dzięki
...
Napisał(a)
Kotszop, proszę, zbierz wszystkie pytania w jednym poście, bo my po prostu nie mamy czasu przebijać się przez bełkoty w stylu alko w rozpisce czy nie
Wpisuj jak Ci pasuje, komentuj od siebie jak Ci pasuje. Uważasz, że miska była cały dzień czysta, zrypała się w ostatnim posiłku okay. TWOJE przemyślenia i obiektywne odczucia są dla nas ważne
I Saida ma rację, jak ktoś chce coś rozkminiać, niech robi to u siebie. Sensowne dyskusje mile widziane. Ale czepianie się szczególików to pyerdolenie i spam. Prowadź dziennik, jak Ci pasuje, tylko proszę, niech wypiski będą przejrzyste
Wpisuj jak Ci pasuje, komentuj od siebie jak Ci pasuje. Uważasz, że miska była cały dzień czysta, zrypała się w ostatnim posiłku okay. TWOJE przemyślenia i obiektywne odczucia są dla nas ważne
I Saida ma rację, jak ktoś chce coś rozkminiać, niech robi to u siebie. Sensowne dyskusje mile widziane. Ale czepianie się szczególików to pyerdolenie i spam. Prowadź dziennik, jak Ci pasuje, tylko proszę, niech wypiski będą przejrzyste
...
Napisał(a)
Martucca, właśnie dlatego w swoim ostatnim poście napisałam 3 konkretne pytanie, które najbardziej mnie intersują i będę wdzięczna za odp
***************************************************************
MOJE PYTANIA:
czy mąka pszenna razowa typ 2000 jest ok? robię z niej naleśniki
czy jak robię uginanie ramion to mogę robić najpierw po 10 a potem po 5? bo jest mi ciężko zrobić 15 na raz
jak robię plank to po jakimś czasie boli mnie dolna część pleców, tak pewnie nie powinno być?
przy wejściu na ławeczkę wchodzę na krzesło, bo tylko takie mam, które sięga mi do kolan, czy to nie za wysoko czy może być?
co jest najlepsze do smażenia? ja używam oliwy z oliwek, ale w innych dziennikach chytałam o oleju kokosowym (wcześniej nie wiedziałam, że istnieje), poczytałam troche na ten temat, we wszystkich artykułach są same zalety, warto zakupić? czy lepiej zostać przy oliwie??
no i NAJWAŻNIEJSZE przyjęłam sobie za cel dietetyczny 1600-1700 kcal i 30/30/40 BTW, czy tak jest ok? przypomne, żę robie domowy trening od agak co 2. dzień
mi się wydaję, że z moją miską jest coraz lepiej, ale czekam na opinię osób z większą wiedzą na ten temat
*************************************************************
myślałam, że mój dziennik ostatnio jest dość przejrzysty, ale jeśli coś robię nie tak to proszę o sugestie co powinnam zmienić
Zmieniony przez - kotszop w dniu 2011-10-10 15:06:27
Zmieniony przez - kotszop w dniu 2011-10-10 15:07:09
Zmieniony przez - kotszop w dniu 2011-10-10 16:00:23
***************************************************************
MOJE PYTANIA:
czy mąka pszenna razowa typ 2000 jest ok? robię z niej naleśniki
czy jak robię uginanie ramion to mogę robić najpierw po 10 a potem po 5? bo jest mi ciężko zrobić 15 na raz
jak robię plank to po jakimś czasie boli mnie dolna część pleców, tak pewnie nie powinno być?
przy wejściu na ławeczkę wchodzę na krzesło, bo tylko takie mam, które sięga mi do kolan, czy to nie za wysoko czy może być?
co jest najlepsze do smażenia? ja używam oliwy z oliwek, ale w innych dziennikach chytałam o oleju kokosowym (wcześniej nie wiedziałam, że istnieje), poczytałam troche na ten temat, we wszystkich artykułach są same zalety, warto zakupić? czy lepiej zostać przy oliwie??
no i NAJWAŻNIEJSZE przyjęłam sobie za cel dietetyczny 1600-1700 kcal i 30/30/40 BTW, czy tak jest ok? przypomne, żę robie domowy trening od agak co 2. dzień
mi się wydaję, że z moją miską jest coraz lepiej, ale czekam na opinię osób z większą wiedzą na ten temat
*************************************************************
myślałam, że mój dziennik ostatnio jest dość przejrzysty, ale jeśli coś robię nie tak to proszę o sugestie co powinnam zmienić
Zmieniony przez - kotszop w dniu 2011-10-10 15:06:27
Zmieniony przez - kotszop w dniu 2011-10-10 15:07:09
Zmieniony przez - kotszop w dniu 2011-10-10 16:00:23
...
Napisał(a)
Gdzieś na forum rzuciło mi się w oczy stwierdzenie, że nie należy smażyć na oliwie, ani spożywać jej w wyższej temperaturze czy tam po podgrzaniu, bo robi się toksyczna czy coś takiego. Przestałam więc smażyć na oliwie. Nie wiem czy dokładnie dobrze mówię, ktoś bardziej obeznany powinien to zweryfikować.
...
Napisał(a)
Przyłączam się do prośby o odpowiedź. Mi tez powiedzieli, że nie powinnam smazyć na oliwie.
Żeby do czegoś dojść, trzeba zapier**lać.
...
Napisał(a)
Do dłuższego smażenia smalec/ olej kokosowy
"Jeśli spędzasz zbyt wiele czasu myśląc o czymś, nigdy tego nie dokonasz" (Bruce Lee)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
czy mąka pszenna razowa typ 2000 jest ok? robię z niej naleśniki
Jeśli nie masz problemów gastrycznych po zjedzeniu, jest okay. Ale też z umiarem proszę. Wymieniaj z innymi źródłami ww złożonych.
czy jak robię uginanie ramion to mogę robić najpierw po 10 a potem po 5? bo jest mi ciężko zrobić 15 na raz
Możesz robić sobie sekundę przerwy po każdym powtórzeniu w serii.
jak robię plank to po jakimś czasie boli mnie dolna część pleców, tak pewnie nie powinno być?
No raczej nie. Gdzieś w blogu Mariolki opisałam prawidłową technikę. Być może nie masz napiętych mięśni, tylko wisisz na rękach, a lędźwia siłą ciężkości lecą w dół.
przy wejściu na ławeczkę wchodzę na krzesło, bo tylko takie mam, które sięga mi do kolan, czy to nie za wysoko czy może być?
Może być, pupie się bardziej dostanie. Tylko uważaj zęby zachować równowagę z większymi obciążeniami.
co jest najlepsze do smażenia? ja używam oliwy z oliwek, ale w innych dziennikach chytałam o oleju kokosowym (wcześniej nie wiedziałam, że istnieje), poczytałam troche na ten temat, we wszystkich artykułach są same zalety, warto zakupić? czy lepiej zostać przy oliwie??
Raczej unikamy smażenia na oliwie z oliwek, bo ulega oksydacji pod wpływem wysokiej temp, a te substancje są toksyczne. Do smażenia najlepiej olej kokosowy albo smalec )
no i NAJWAŻNIEJSZE przyjęłam sobie za cel dietetyczny 1600-1700 kcal i 30/30/40 BTW , czy tak jest ok? przypomne, żę robie domowy trening od agak co 2. dzień
Kaloryczność widziałabym raczej na poziomie 1800kcal ze względu na treningi siłowe. Rozkład BTW okay
mi się wydaję, że z moją miską jest coraz lepiej, ale czekam na opinię osób z większą wiedzą na ten temat
Mam kilka zastrzeżeń:
- unikaj słonecznika, zawiera dużo o-6, a tych staramy się jeść jak najmniej na korzyść o-3
- soja zdecydowanie out
- staraj się jeść jak najmniej jedzenia puszkowanego
- jedz inne mięsa niż kurzy cyc, tego de facto jak najmniej
- ile warzyw dziennie jadasz?
myślałam, że mój dziennik ostatnio jest dość przejrzysty, ale jeśli coś robię nie tak to proszę o sugestie co powinnam zmienić
Tak, blog masz ładny i przejrzysty Tak na przyszłość piszę
Jeśli nie masz problemów gastrycznych po zjedzeniu, jest okay. Ale też z umiarem proszę. Wymieniaj z innymi źródłami ww złożonych.
czy jak robię uginanie ramion to mogę robić najpierw po 10 a potem po 5? bo jest mi ciężko zrobić 15 na raz
Możesz robić sobie sekundę przerwy po każdym powtórzeniu w serii.
jak robię plank to po jakimś czasie boli mnie dolna część pleców, tak pewnie nie powinno być?
No raczej nie. Gdzieś w blogu Mariolki opisałam prawidłową technikę. Być może nie masz napiętych mięśni, tylko wisisz na rękach, a lędźwia siłą ciężkości lecą w dół.
przy wejściu na ławeczkę wchodzę na krzesło, bo tylko takie mam, które sięga mi do kolan, czy to nie za wysoko czy może być?
Może być, pupie się bardziej dostanie. Tylko uważaj zęby zachować równowagę z większymi obciążeniami.
co jest najlepsze do smażenia? ja używam oliwy z oliwek, ale w innych dziennikach chytałam o oleju kokosowym (wcześniej nie wiedziałam, że istnieje), poczytałam troche na ten temat, we wszystkich artykułach są same zalety, warto zakupić? czy lepiej zostać przy oliwie??
Raczej unikamy smażenia na oliwie z oliwek, bo ulega oksydacji pod wpływem wysokiej temp, a te substancje są toksyczne. Do smażenia najlepiej olej kokosowy albo smalec )
no i NAJWAŻNIEJSZE przyjęłam sobie za cel dietetyczny 1600-1700 kcal i 30/30/40 BTW , czy tak jest ok? przypomne, żę robie domowy trening od agak co 2. dzień
Kaloryczność widziałabym raczej na poziomie 1800kcal ze względu na treningi siłowe. Rozkład BTW okay
mi się wydaję, że z moją miską jest coraz lepiej, ale czekam na opinię osób z większą wiedzą na ten temat
Mam kilka zastrzeżeń:
- unikaj słonecznika, zawiera dużo o-6, a tych staramy się jeść jak najmniej na korzyść o-3
- soja zdecydowanie out
- staraj się jeść jak najmniej jedzenia puszkowanego
- jedz inne mięsa niż kurzy cyc, tego de facto jak najmniej
- ile warzyw dziennie jadasz?
myślałam, że mój dziennik ostatnio jest dość przejrzysty, ale jeśli coś robię nie tak to proszę o sugestie co powinnam zmienić
Tak, blog masz ładny i przejrzysty Tak na przyszłość piszę
Poprzedni temat
curara/podsumowanie strona 26
Następny temat
dobrobytka/redukcja/podsumowanie str. 25
Polecane artykuły