Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
pewność raczej jakaś jest teraz sanepid to kontroluje a kary mogą zapłacić słone więc mało komu się opłaca.
...
Napisał(a)
jeśli zamawiasz kurczaka to mięso tam jest najczęściej z uda, lub wyluzowany jest cały kurczak + filet (ok. 20%). Jeśli wieprzowy to najczęściej łopatka, karkówka, i inne gorszej jakości mięsa wieprzowe. Jeżeli liczysz na to że zamawiając baranine, jesz sama baraninę to sie mylisz: mięso jest mieszane, mielona jest wołowina i baranina (baranina słabej jakości, ok.30%).
Ziomek pracował przy przygotowywaniu miesa na kebab w okolicy Warszawy (luzowanie, nabijanie) stąd te info.
Ziomek pracował przy przygotowywaniu miesa na kebab w okolicy Warszawy (luzowanie, nabijanie) stąd te info.
...
Napisał(a)
Bullbobull - wlasnie o taki rodzaj informacji mi chodzilo przy zakladaniu tematu.
Oczywistym jest, ze zamawiajac jakies mieso (tym bardziej mniej popularne) nie otrzymamy go w 100%. Jezeli jednak jem kurczaka prawie co dzien to gdy juz nabywam cos gotowego ZAWSZE wybieram cos czego sobie sam na co dzien nie serwuje.
Oczywistym jest, ze zamawiajac jakies mieso (tym bardziej mniej popularne) nie otrzymamy go w 100%. Jezeli jednak jem kurczaka prawie co dzien to gdy juz nabywam cos gotowego ZAWSZE wybieram cos czego sobie sam na co dzien nie serwuje.
...
Napisał(a)
zalezy od miejsca, w niektoreych zakladach jakosc jest bdb ( i tak jest najczesciej), mieso z kuraka jest raczej ok nabija sie takimi platami..
...
Napisał(a)
Jak już pisałem jesli to jest raz na jakiś czas ja nie widze problemów
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Pracowałem jakis czas w przetworni kebabow, takiej rasowej tureckiej z turasami w berlinie, gdzie nie ma kontroli sanepidu i wszyscy zatrudniani są na czarno, a jak przyjeżdżały jakies kontrole to gasili światła i udawali że nikogo nie ma Mięso z tamtąd było własnie wożone busami do polski, były to pierwsze prace jeszcze jak 18 lat miałem. Ale ok opowiem wam jak były produkowane te przysmaki. Zaczyna sie od wielkich mrożonych kostek z mięsem... tzn. "mięsem", bo 50% tego to tłuszcz a reszta to mielone odpady z zakładów masarskich typu skóry, kopyta, mózgi, ryje, chooye psie i co tam jeszcze, baraniny tam moze jest 20% . Kostki te wrzuca sie do maszyny, mieli a potem turasy brudnymi lapskami lepia z tego kulki ktorymi sie dla zabawy rzucaja po chali, graja nimi w koszykowke (maszyna jest "koszem") jak spadnie na ziemie to nic - sie pozbiera i spowrotem na stol trafia. Mieso z kurczaka owszem jest... jakieś 10% a reszta 50% skóry czyli jedno wielkie goowno Co do tego mięsa z kurczaka to jest ono tak stare i ***iace ze az z koloru zielono-niebieskie. Dodatkowo wszystkie te odpady miesza sie z ogromną ilością bułki tartej i wypełniacza żeby zwiększyć objętość oraz tonami przypraw typu glutaminian sodu zeby zamaskowac odor. Podsumowując mięsa w tym jest jakieś 30-40% a reszta to skóry, ściegna, bułka, przyprawy i inne wypełniacze. Ogólnie teraz jak widze kebab to mi sie kojaży z goownem psim nabitym na rożen i opiekanym ale z dużą ilością przypraw zeby nie było czuć że to goowno
nie bede opowiadal co tam jeszcze jest zeby komus nie psuc smaka ale jak ktos natrafi na folie w kebabie najczęściej niebieską to zeby sie nie dziwił
ale coś trzeba jeść... ja własnie zjadłem mielone takie ze sklepu a to ponoć z oczów i penisów bydlęcych jest, ale dobre było
nie bede opowiadal co tam jeszcze jest zeby komus nie psuc smaka ale jak ktos natrafi na folie w kebabie najczęściej niebieską to zeby sie nie dziwił
ale coś trzeba jeść... ja własnie zjadłem mielone takie ze sklepu a to ponoć z oczów i penisów bydlęcych jest, ale dobre było
...
Napisał(a)
smacznego dziękuje
1
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
Polecane artykuły