Chciałem się z Wami podzielić tym co ostatnio mi wyszło
Mianowicie:
Chciałem zrobić szejk ze zmielonych płatków owsianych i odżywki białkowej WPC Protein.
Zmieliłem w młynku do kawy 120g. płatków owsianych na proszek, dałem to do szejkera, do tego dodałem 4 łyżki odzywki WPC Protein, zalałem pół szklanki wody, zszejkowałem, wymieszałem łyżką aż się zrobiło bardzo gęste. Następnie na patelnie z małą ilością oliwy wylałem tą bardzo gęstą substancje, poczekałem chwile aż do zarumienienia, obróciłem na drugą stronę i po chwili miałem smaczne placki :)
Wyszły mi 4 placuszki, jak to zjadłem to nawet nie poczułem że coś zjadłem a przecież dostarczyłem organizmowi ok 90g. węglowodanów złożonych i ok 40g. białka z odżywki WPC Protein.
Mam tylko małe pytanie :
Czy nic się nie stanie złego z tym białkiem z odżywki WPC Protein jak smażę to na patelni ? Nie ucieknie białko lub inne składniki pod wpływem goraca ?
Myślę że to dobry patent bo naprawdę szybko można zjeść, nawet na zimno przed pracą, nie obciążając żołądka a dostarczamy dużo węgli i białka.
Acha, to były płatki owsiane błyskawiczne. Lepiej stosować górskie ?? Jeśli tak to dlaczego ??
Fajne w tym jest to że można takie placki wziąć, do szkoły, pracy, na wycieczkę, bo zawsze można wszamać, nawet ukradkiem żeby nikt nie widział, ( np w pracy ).
Pozdrawiam Rufi
Zmieniony przez - Rufi190 w dniu 2011-03-22 14:44:20
Zmieniony przez - Rufi190 w dniu 2011-03-22 14:45:41
Zmieniony przez - Rufi190 w dniu 2011-03-22 14:47:51