Treści publikowane w tym dziale mają charakter informacyjny i stanowią wymianę doświadczeń użytkowników. Nie zastępują konsultacji lekarskiej, diagnozy ani indywidualnej porady medycznej.
W przypadku problemów zdrowotnych, podejrzenia choroby lub stosowania leków skonsultuj się z lekarzem lub wykwalifikowanym specjalistą.
Szacuny
78
Napisanych postów
25516
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
110567
Własnie wrociłem z siłki robiłem klate i bica, pod koniec treningu klaty zaczeła mnie bolec lewa czesc pleców mniej wiecej na sroodku, no moze troche wyzej. Jak robiłem bica (sztanga na stojąco) rowniez a nawet jeszcze bardziej to czułem. Teraz przychodze i nie moge oddychac to tak jakby miedzy płucem a miesniem %) - nie wiem dokładnie co jest - nie moge tego "wyczuc" ale jak nabieram powietrza to...nie nie moge nabrac do konca bo bol to chamuje - to tak jak sie walnie sie w klate i nie mozna oddychac.
Narazie sie zbytnio nie przejmuje, ale wole juz załozyc posta.
Nie wiece co to moze byc dokładnie, zwykłe naderwanie czy cos innego?
kiedy to przejdzie? Bo sie zapier...le i chce wkoncu zaczerpnac powietrza
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
18713
wygląda mi na ból pomocniczych mięśni wdechowych...
ale ogolnie to bys musiał (jak jeszcze żyjesz ) dokładne objawy opisać
co gdzie boli dokladnie , gdzie ten miesien i te pluca
co na tej silce bylo
a co do bólu przy oddychaniu to w archiwum cos znajdziesz
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
"Blood and Guts bro , thats the way it goes !!" - lifter ?
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
78
Napisanych postów
25516
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
110567
boli w tym miejscu gdzie zaznaczyłem awiec jednak wyzej - teraz to dopiero czyjeeee
na siłce było
klata - ławeczk płaska - sztanga, sztangielki skos w góre i w doł, rozpietki na linkach w bramie
biceps sztanga łamana na stojaco, i młotkowe na siedzoco
tyle w skrocie, seri i powtorzen chyba nie musze? ruchy powolne duzym ciezarem
zaczeło mnie tak bolec pod koniec treningu klaty
no i chyba to raczej miesien tak jak piszesz, a jak kichnołem to myslałem ze mi plecy wyrwało
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
18713
weź sobie coś przeciwzapalnego-na początku spróbuj od aspiryny (choć troche oddychanie utrudnia)
ale najlepiej idź do lekarza !! zeby nei bylo
bo tak ciezko powiedzieć
ale ogolnie moze jakiś masaż , sauna , coś odprężającego !!!!!!
zestaw witamin !!
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
Nie dyskutuj z d****em. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.
Szacuny
144
Napisanych postów
7358
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
36022
teraz o 19:00 to juz do grabaza a nie do lekarza . Az tak zle chyba nie jest, najlepiej przespij sie z tym a jak nie pomoze to juro do lekarza, mi na takie kontuzje ciepla(gorąca) kąpiel pomagala.
Zmieniony przez - Bahamut w dniu 2004-03-12 18:52:43
Szacuny
500
Napisanych postów
9533
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
18713
kąpiel - jak najbardziej !!
moze być +jakieś olejki !! tak zebyś sie wyluzował !! zmniejszy się też napięcie mięśni ... odstresujesz sie uspokoisz
ogolnie z lekow to raczej nic za bardzo nei polece (recepty itp)
ale mozesz sobie walnąć glicyne (moze masz jakies aminokwasy) działa miorelaxacyjnie , moze cos z naturalnych uspokajajacych - ale jak dzialają w tym wypadku nie wiem (kalms , krople uspokajajace)
XXX Boofi XXX
Hard Core Straight Edge
Szacuny
144
Napisanych postów
7358
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
36022
Od ciepla rozszezaja sie naczynia krwionosne, polepszy sie ukrwienie to moze pomoze.A jak nie to jutro Quart jestes 7:00 rano u ortopedy( a potem niewykluczone ze u chirurga )