WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

pizza z kalafiora

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 25128

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 97 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 2581
Coś jak mój śniadaniowy omlet, robię z połowy pokrojonego kalafiora, dwóch jajek, ok. 20g sera, na górę smaruję sosem pomidorowym, sypię oregano, układam szynkę drobiową, pomidora i jeszcze więcej oregano. SOG
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 81 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1404
Genialne! Niedawno kupiłam forme silikonową do pieczenia i musiałam wypróbować a ten przepis był idealny

Sładniki:
kalafior starty na tarce, na drobnych oczkach
jajka
łyżka mąki krupczatki
przyprawy
sos (jogurt + majonez + przecier).

Nastepnym razem urozmaice o jakieś mięcho, cebulę, pieczarki...

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 44 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1315
Tak samo można robić z cukini/kabaczka :p
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 452 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3100
Brzmi kusząco- SOG poleciał. A jedno pytanko,kalafior lepiej gotowany czy surowy wo widzę dwie propozycje?
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 81 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1404
chyba nie robi to różnicy - przecież 20min w piekarniku "ugotuje" kalafior :)
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 550 Wiek 38 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 13469
Po prostu pyyyyyychaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Rewelacyjny pomysł na zdrową pizzę W kuchni zalegała mi cukinia,postanowiłam z niej rozdziewiczyć Twój przepis w moim wykonaniu. W obawie, że ciasto będzie zbyt wodniste ze względu na dużą zawartość wody (nawet po odsączeniu, wyciśnięciu i innych kombinacjach) dodałam 50g płatków owsianych-ładnie związało podczas pieczenia.
Składniki to już własna inicjatywa twórcza
I dowód

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 416 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 6505
Obłędna!!! Daję oczywiście SOGa!
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11204 Napisanych postów 52090 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
Pizza wygląda zachęcająco, mam pytanie czy ciasto nie przywiera do papieru do pieczenia?
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 416 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 6505
Ja upiekłam na macie silikonowej do pieczenia.
...
Napisał(a)
Początkujący
Jak zrobisz na pergaminie to może się rozlecieć jak będziesz ją wyciągać. Najlepsza jest forma silikonowa :D
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kurczak zapiekany z kapustą i marchewką

Następny temat

Kurczak duszony we włoszczyźnie

electro
Polecane artykuły