WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

muay thai - Pruszków

temat działu:

Baza klubów Sztuk Walki

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7763

Nowy temat Dział zamknięty
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez Marcin_VB z działu Uderzane.
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 84
Witam!

Mam pytanie, czy ktoś z Was orientuje się gdzie w Pruszkowie odbywają się treningi Muay Thai?

Jeśli któryś z czytelników forum jest zorientowany w temacie, to czy mógłby dodatkowo powiedzieć czy istnieje coś takiego jak grupa dla początkujących, kiedy są zapisy i ile wynoszą opłaty?

Czy myślicie, że Muay Thai jest lepsze od kick boxingu oraz od tradycyjnych sztuk walki(kung fu, karate itp.)?
Jak się sprawdza Thai Box w krytycznych sytuacjach na ulicy?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 1074 Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 19774
Przecież w tym post'cie jest odpowiedź na twoje pytanie. Telefon do Piotra Kowalczyka aktualny, miejsce treningów również.

MuayFan

Tę stronę powinienneś odwiedzać codziennie! http://www.pajacyk.pl/ 

...
Napisał(a)
Specjalista
Szacuny 65 Napisanych postów 17868 Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 102745
Odpowiedź na drugie pytanie

Uważam Thajski box za najlepszy styl "uderzany" na świecie.

KAIN
Minister spraw wewnętrznych w dziale Liga NHB

"The ground is my ocean, I'm the shark, and most people don't even know how to swim."
...
Napisał(a)
Kask ZASŁUŻONY
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 3395 Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 21099
Moim zdaniem w Polsce lepszym wyborem jest kick-boxing. W Pruszkowie jeszcze pare lat temu byly dobre sekcje kicka.
Dlaczego? Poniewaz jest wieksza konkurencja i lepsi trenerzy, ktorzy cos osiagneli. I wiecej zawodow. Za nauke thaia biora sie najczesciej byli full kontaktowscy. Mozesz jeszcze trenowac kick-boxing z low kickiem. Chyba ze znajdziesz sekcje gdzie trenerem bedzie jakis gosc zza wschodniej granicy najlepiej z Bialorusi (Minska). Nie wspomne o Tajlandii.

Co do skutecznosci thai boxu to jak wyzej w poscie MSW . Ale pamietaj ze thai wiaze sie z duza urazowoscia i czestymi kontuzjami.

On nie jest taki woli mięso niz buraki.
Wasz
czytelnik dzialu ...

Zmieniony przez - Kask w dniu 2002-07-30 09:22:25

Nie spij, bo ci garnek zlota podrzuca.

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11204 Napisanych postów 52093 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816

Polecam Kykushin najtwardszy styl Karate przy polskim Związku Karate gdzie działa Andrzej Drewniak jest dużo zawodów na wysokim poziomie w tym Mistrzostwa Europy.Większośc kicboxeróew uczyła sie kyokushin!!!

prawdziwymi zwycięscami są ci ,którzy wygrywają pojedynki dznia codziennego!
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 4247 Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 28873
A ja polecam Taja.Najtwardszy i najskuteczniejszy uderzany styl. Lokcia,kolana,uderzenia,kopniecie.Nie trzeba tego reklamowac. Ale tak jak mowil kask- w Polsce trudno o dobrego nauczyciela taja.Co nieoznacza ze ich nie ma. A to ze taja uczy jak dorby fullcotactowiec to zaden dyshonor,wrecz plus. Malo jest ludzi ktorzy cwiczyli tylko jedna sztuke walki.

Naczelny moderator szesciu dzialow Sztuk Walk.
Moderator dzialu Gry komputerowe.
...
Napisał(a)
Początkujący
Thai-box w Pruszkowie, jak się nie mylę prowadził Piotr Kowalczyk, mój trener. Teraz prowadzi zajęcia tylko koło "Hali Banacha". Chociaż nie jest zza wschodniej granicy (thaia uczył się we francji, która jest w Europie bardzo dobra w thaiu). Tel. do niego:0-503-499-158. Polecam.

MuayFan

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 260 Wiek 43 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 4314
MuayFan
a znasz jakis telefon albo kontakt z instytucja ktora moglaby mnie naprowadzic na oddzial tego stylu walki w moim miescie ? a dokladnie chodzi mi o Katowice,tylko nie mowcie ze infolinia bo tam gow.. wiedza,probowalem juz !

..:: Free Style Fighting ::..

..:: Free Style Fighting ::..

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 84
Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi. Szczególnie MuayFan – na pewno skontaktuję się z trenerem o którym pisałeś.
Tak przy okazji, to jak długo trenujesz Thai Box? Co sądzisz o treningach? Często zdarzają się urazy?

Karateka – trenowałem Kykushin przez kilka lat, teraz chciałbym spróbować czegoś nowego, a o Muay Thai słyszałem już wiele i jak do tej pory same pozytywne opinie.

Mam jeszcze jedno pytanie do wszystkich.: Co myślicie o połączeniu powyższego z bjj? Słyszałem(tylko słyszałem), że jest to wybuchowa mieszanka...
...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 11204 Napisanych postów 52093 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
O mieszankach pomysl jak bedziesz juz znal podstawy ktoregos z tych stylow, thai box jest za***isty.

Nowaq.
...
Napisał(a)
Początkujący
Odpowiadam Lestat. Trenuję prawie rok. Dopiero co wróciłem z obozu treningowego i mam teraz małą przerwę. Co do kontuzji, to ich praktycznie nie ma. Jeden gość połamał sobie palce u rąk, bo miał 20-sto letnie rękawice i sparował bez bandaży. A tak, to są jakieś obtarcia, odciski. Nic poważnego. A treningi są bardzo dobre. Trener zna granice i nie przesadza ale jednocześnie wyciśnie z ciebie wszystko, co jest możliwe. Przyjdź raz, na pewno ci się spodoba.

MuayFan

...
Napisał(a)
Ekspert
Cougar, jezeli w Katowicach jest sekcja thai-a, to na pewno sie na niej spotkamy, bo ja tez jestem chetny:) Niestety juz kiedys pytalem o to co Ty, ale bez zadnego efektu.

Nicker
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Dział zamknięty
Poprzedni temat

Muay Thai w Poznaniu

Następny temat

boks - Wrocław

electro
Polecane artykuły