...
Napisał(a)
Makaron pelnoziarnisty pastani z biedry. Na opakowaniu pisze przed ugotowaniem ze 100g ma 158 kcal. A na necie ten sam makaron patrzylem kaloryke na 100g wskazuje 350 kcal. A powinno sie liczyc produkt przed ugotowaniem przeciez, czyli te 158 kcal. W koncu jak to mam wliczyc w zapotrzebowanie ? Pomoze ktos ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Każdy makaron ma tyle samo kalorii i makroskładników. Zawsze liczymy przed obróbką, a nie po niej.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
przeczytaj dokładnie jeszcze raz opakowanie, makarony przeważnie podają po ugotowaniu kaloryczność.
Wklej zdjecie makaronu tabelki i opisu
Wklej zdjecie makaronu tabelki i opisu
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Bo po ugotowaniu 100g to zazwyczaj 40-50 g surowego :) w zależności im dłuzej gotujemy tym waga sie zwiększa przez większa absorpcje wody
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2019-03-11 20:19:47
Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2019-03-11 20:19:47
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
No jak byk masz napisane po ugotowaniu
A wyżej napisałeś że jest napisane na opakowaniu przed ugotowanie.
Kożystaj z tabel kalorycznych i wpisuj przed ugotowaniem bo tak naprawde po ugotawniu nie wiesz ile zjadłeś
A wyżej napisałeś że jest napisane na opakowaniu przed ugotowanie.
Kożystaj z tabel kalorycznych i wpisuj przed ugotowaniem bo tak naprawde po ugotawniu nie wiesz ile zjadłeś
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
wliczaj to co masz na internecie podane na suchą masę produktu, bo po ugotowaniu 100g może mieć 300g a może mieć 350g
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Zawsze liczyć przed obróbką. Każdy makaron ma tyle samo kcal i składników odżywczych, więc nie patrz na to co pisze producent na opakowaniu, tylko w tabelach.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły