Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
119
Witam,
Jestem nowy więc proszę o wyrozumiałość. Szukałem w wyszukiwarce, ale nie mogłem znaleźć co lepiej polecić jako pierwszą SW : ju jitsu czy muay thai? Jakie są główne różnice między tymi stylami? Trening byłby bardziej dla mnie niż nastawiony na zawody. Mam ok 178cm wzrostu i ważę ok. 62kg. Kondycja w miarę dobra. Po jakimś czasie chętnie dorzuciłbym MMA :)
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
boomer77
...czyli predyspozycji do MMA to nie za bardzo ?
Tego nie powiedziałem.
Masz 178cm wzrostu i 62kg wagi - długie ramiona i nogi - ilealne warunki do uderzanych. Masz także dopiero 18 lat. Masa Ci się na pewno zwiększy.
Z Łagiewnik masz w miarę blisko na Wolę Duchacką - klub Grappling. Tam masz BJJ, MMA, boks, kickboxing i submission.
Szacuny
0
Napisanych postów
61
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
950
Jiu jitsu i muay thai różnią się bardzo. BJJ jest chwytane a MT uderzane, jako pierwszą SW to chyba sam musisz wybrać co ci się bardziej podoba. Wejdz na youtube i sobie pooglądaj filmiki.
Przegrany jest tylko ten, kto nie podejmuje walki.
Szacuny
705
Napisanych postów
4378
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
75797
A kto powiedział, że jj=bjj?
do autora:
Szkół jj jest mnóstwo i bardzo się od siebie różnią zakresem technik, taktyką walki, metodyką treningową. Po MT mniej więcej wiadomo czego się spodziewać, po jj spodziewać można się wszystkiego: od w zasadzie MMA po czary-mary dzikie węże jednoczące się z kosmosem.
Jeżeli docelowo chcesz robić MMA, po prostu trenuj MMA.
A podstawową zasadą wybory szkoły jest PRZYJEMNOŚĆ CZERPANA Z TRENINGÓW. Zajrzyj tu, zajrzyj tam, zajrzyj siam i zostań gdzie Ci się najbardziej sposoba.
Zmieniony przez - cynik75 w dniu 2012-02-05 11:18:49
Szacuny
0
Napisanych postów
7
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
119
właśnie opcję zawodów raczej odrzucam bo mam już 18lat. Tak wiadomo każda sekcja się różni. A mógłby ktoś rozpisać te główne różnice ? I co bardziej się przyda do MMA ?
Szacuny
3
Napisanych postów
1612
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
22961
Jak chcesz kiedyś walczyć w mma.To bardziej bym muay thai zaczął trenować żeby nauczyć się tych podstaw w stójce.A potem jak zaczniesz chodzić na mma to wtedy zapisać się dodatkowo na bjj a nie jj(czasami na mma są też od dzielne treningi bjj).