SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

dieta na mase do sprawdzenia 17 lat

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 721

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 4706
Witam mam 17 lat i ważę 72kg, 185cm. Staż treningowy brak, dopiero zaczynam . Sprawdźcie dietkę na masę i podajcie co jest nie tak

DZIEŃ I
Posiłek 1, godz. 7.30


Musli z owocami suszonymi 80g
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g
Ser twarogowy chudy 80g

Posiłek 2, godz. 10.00 - 10.30


Chleb żytni pełnoziarnisty 150g
Pierś z indyka 20g
Orzechy włoskie 50g
Jabłko zielone ok. 150g

Posiłek 3, godz. 13.00 - 13.30


Ryż brązowy 100g
Gotowane mięso z piersi kurczaka 100g
Kalafior 150g
Polać oliwą z oliwek

Posiłek 4, godz. 16.30 - 17.00


Ryż brązowy 80g
Cielęcina, udziec 120g
Kapusta pekińska 100g
Polać oliwą z oliwek

Posiłek 5, godz. 19.00 - 19.30


Ser twarogowy chudy 150g
Sałata, rzodkiewka 100g
Polać oliwą z oliwek sałatę i rzodkiewkę

DZIEŃ II
Posiłek 1, godz. 7.30

Płatki owsiane 50g
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g
2 całe jajka ok. 120g
Orzechy włoskie 25g

Posiłek 2, godz. 10.00 - 10.30

Pieczywo razowe 150g
Polędwica sopocka 100g
Pomidor do kanapki, plastry
Ogórek zielony do kanapki, plastry


Posiłek 3, godz. 13.00 - 13.30

Pierś z kurczaka gotowana 150g
Ryż biały 80g
Kapusta pekińska 100g
Oliwa z oliwek 20g

Posiłek 4, godz. 16.30 - 17.00

Filet z mintaja 100g
Ryż brązowy 80g
Papryka czerwona 100g
Kiwi jedno

Posiłek 5, godz. 19.00 - 19.30

Tuńczyk w sosie własnym 150g

DZIEŃ III
Posiłek 1, godz. 7.30

Jajecznica z 3 jajek ok. 180g na maśle
Pieczywo razowe ok. 100g
Jabłko ok. 100g

Posiłek 2, godz. 10.00 - 10.30

Jogurt naturalny 400g
Banan ok. 70g


Posiłek 3, godz. 13.00 - 13.30

Pierś z kurczaka 130g
Ziemniaki gotowane 100g
Surówka z marchii 100g


Posiłek 4, godz. 16.30 - 17.00

Sałata 200g
Pomidor 100g
Ogórek 100g
Sok z cytryny
Wszystko wymieszać i zjeść w formie sałatki


Posiłek 5, godz. 19.00 - 19.30

Ser twarogowy chudy 150g

DZIEŃ IV
Posiłek 1, godz. 7.30


Musli z owocami suszonymi 80g
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g
Ser twarogowy chudy 80g

Posiłek 2, godz. 10.00 - 10.30


Chleb żytni pełnoziarnisty 150g
Pierś z indyka 130g
Orzechy włoskie 50g
Jabłko zielone ok. 150g

Posiłek 3, godz. 13.00 - 13.30


Ryż brązowy 100g
Gotowane mięso z piersi kurczaka 100g
Kalafior 150g
Polać oliwą z oliwek

Posiłek 4, godz. 16.30 - 17.00


Ryż brązowy 80g
Cielęcina, udziec 120g
Kapusta pekińska 100g
Polać oliwą z oliwek

Posiłek 5, godz. 19.00 - 19.30


Ser twarogowy chudy 150g
Sałata, rzodkiewka 100g
Polać oliwą z oliwek sałatę i rzodkiewkę


DZIEŃ V
Posiłek 1, godz. 7.30

Płatki owsiane 50g
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g
2 całe jajka ok. 120g
Orzechy włoskie 25g

Posiłek 2, godz. 10.00 - 10.30

Pieczywo razowe 150g
Polędwica sopocka 100g
Pomidor do kanapki, plastry
Ogórek zielony do kanapki, plastry


Posiłek 3, godz. 13.00 - 13.30

Pierś z kurczaka gotowana 150g
Ryż biały 80g
Kapusta pekińska 100g
Oliwa z oliwek 20g

Posiłek 4, godz. 16.30 - 17.00

Filet z mintaja 100g
Ryż brązowy 80g
Papryka czerwona 100g
Kiwi jedno

Posiłek 5, godz. 19.00 - 19.30

Tuńczyk w sosie własnym 150g

DZIEŃ VI
Posiłek 1, godz. 7.30

Jajecznica z 3 jajek ok. 180g na maśle
Pieczywo razowe ok. 100g
Jabłko ok. 100g

Posiłek 2, godz. 10.00 - 10.30

Jogurt naturalny 400g
Banan ok. 70g


Posiłek 3, godz. 13.00 - 13.30

Pierś z kurczaka 130g
Ziemniaki gotowane 100g
Surówka z marchii 100g


Posiłek 4, godz. 16.30 - 17.00

Sałata 200g
Pomidor 100g
Ogórek 100g
Sok z cytryny
Wszystko wymieszać i zjeść w formie sałatki


Posiłek 5, godz. 19.00 - 19.30

Ser twarogowy chudy 150g

DZIEŃ VII
Posiłek 1, godz. 7.30


Musli z owocami suszonymi 80g
Mleko spożywcze 2% tłuszczu 250g
Ser twarogowy chudy 80g

Posiłek 2, godz. 10.00 - 10.30


Chleb żytni pełnoziarnisty 150g
Pierś z indyka 130g
Orzechy włoskie 50g
Jabłko zielone ok. 150g

Posiłek 3, godz. 13.00 - 13.30


Ryż brązowy 100g
Gotowane mięso z piersi kurczaka 100g
Kalafior 150g
Polać oliwą z oliwek

Posiłek 4, godz. 16.30 - 17.00


Ryż brązowy 80g
Cielęcina, udziec 120g
Kapusta pekińska 100g
Polać oliwą z oliwek

Posiłek 5, godz. 19.00 - 19.30


Ser twarogowy chudy 150g
Sałata, rzodkiewka 100g
Polać oliwą z oliwek sałatę i rzodkiewkę
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Prosze o pomoc

Następny temat

dieta na masę-do oceny (62kg)

WHEY premium