Szacuny
13
Napisanych postów
769
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
17354
1. "czysta masa" raczej mało realna przy Twoich "gabarytach"-masa wynika z odopwiedniego treningu połączonego z odpowiednią dietą (nadwyżka kaloryczna) a przy nadwyżce kalorycznej coś fatu zawsze powstaje 2. białko tak jak Ci brakuje w diecie, choć skoro celem Twoim jest masa to raczej stawiałbym na białko na noc, a na uzupełnienie jakiegoś gainera
3. bcca olej
4. z białek które wymieniłes najlepiej sie kształtuje Matrix 5 wg mnie oczywiście
Szacuny
1
Napisanych postów
85
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
427
staz pare lat, diety jako takiej nie mam, licze na to ze choc troche nadrobie to suplementami, nie licze na wielkie przyrosty, byle by szlo pomalu, i byle bym nie bral zbednych suplementow, mam gein fasta i dodal bym do tego jakies bialko moze bcaa, bo co mam brac przed treningiem i po? gainera? jesli nie bede mial bcaa
Szacuny
13
Napisanych postów
769
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
17354
bez diety to szkoda sianka na suple... bez niej ani rusz... wydaj tą kasę na normalne jedzenie, przypilnuj diety, a załoze sie ze bez tych supli bedziesz miał dobre efekty...
Szacuny
3268
Napisanych postów
25298
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
418786
udaj się najpierw do działu odżywianie. nie chodzi o jakieś dokładne wyliczanie wszystkiego ale o odpowiedni dobór składników i dobra jakosć produktów.
później braki uzupełniamym białkiem/gainerem,zdrowymi tłuszczami. Można zrobic też cykl na krecie, najlepszy i najskuteczniejszy z istniejacych supli.