Szacuny
0
Napisanych postów
181
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1777
PRZENOSZENIE SZTANGIELKI W LEŻENIU W POPRZEK ŁAWKI POZIOMEJ otoz czy w tym ciwczeniu naciaga sie najszerszy grzbietu poniewaz go czuje jak mi sie nacioaga a takze mam troche problem z barkami bola mnie( moze wina ukladu kostnego) XD i nie moge poprawnie wykonac ciwczenia.
mam takze problem z rozpietkami (TEZ CHODZI TU O Barki)czy w tym ciwiczeniu jest to zla pozyccja dla barkow i dalatego nie robie dopowiedniego zakresu ruchu? prosze o odpowiedz z gory dziekuje
Szacuny
22
Napisanych postów
1537
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
10309
Moim zdanie to kwestia techniki i dobrego doboru ciezaru do tych ćwiczeń z przenoszeniem mam podobnie ale tylko w ostatnisj seri gdzie juz cięzar jest znaczny i z technika kiepsko więc poprwaw technike na mniejszym cięzarze i powinno być ok!
..........:::::::::W Życiu Spotyka Nas Jedynie Tylko To Co Jesteśmy W Stanie Znieść!!::::::::.........
[ON]
Szacuny
27
Napisanych postów
7991
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
22233
Po 1 nie sadze by to byla jakas choroba
- zadbales o odpowiednia rozgrzewke?
- dobierasz adekwatny ciezar do mozliwosci swoich?
Przy przenoszeniu mozesz czuc plecy - jest to cw traktowane przez niektorych na plecy np.Ale barkow raczej nie powinienes czuc. Sprobuj zrobic to/te cwiczenia na ciezarze np 5 kilowym jesli bedzie problem nadal idz do lekarza.
Ja jednak bym stawial na slaba rozgrzewke+ciezar+moze trechnika
[*]Sw. Spam poscie z treningu bedziesz w naszych sercach na zawsze. Pomscimy Cie, smierc Twojemu oprawcy...
Szacuny
9
Napisanych postów
1203
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
6269
Przenoszenie ciężaru w poprzek ławki jak najbardziej rozciąga najszerszego, więc nie dziwne że go czujesz. Popracuj nad techniką wykonania tego ćwiczenia na małych ciężarach. Jeśli chodzi o rozpiętki to prawdopodobnie tutaj tez popełniasz błędy techniczne. Np może to być obracanie dłoni ze sztangielkami co przenosi obciążenia na przedni akton barku. Być może też opuszczasz ręce w nieodpowiedniej płaszczyźnie. Przy skosie w góre rece powinny rozchodzić się na roki i lekko w dół, na płaskiej na boki i lekko w góre. Wtedy maksymalnie przenosisz ciezar na klate, odpuszczając bardziej barkom. Popracuj nad odpowiednim ruchem przy małych ciężarach POZDRO