Szacuny
137
Napisanych postów
22600
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
112308
glutamina to antykatabolik (chroni tk. mięśniową przed rozpadem [ogranicza redukcję białek]), poza tym wpływa na syntezę białka, ma działanie antyoxydacyjne, zwiększa produkcję kwasu GABA itd.
to tyle w doożym skroocie
resztę znajdziesz wpisoojąc słowo 'glutamina' w wyszookiwarkę sfd CZYTAJĄC posty ktoore były
artystyczny leniwy' grasik
księżniczka-mafia.suple.hardcor.pl
~doradca w dziale suplementacja~
Bądź silnym i niezłomnym, aby umocnić słabość tych, którzy się chwieją.
Zmieniony przez - Grasik w dniu 2003-08-01 14:38:10
Szacuny
26
Napisanych postów
3338
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
15112
L-glutamina jest wolnym aminokwasem, który występuje głównie w mięśniach szkieletowych i spośród wszystkich aminokwasów w organizmie jest tym, który w największym stopniu jest zużywany do budowy tkanki mięśniowej podczas intensywnego wysiłku fizycznego. 61% aminokwasów organizmu składa się z L-glutaminy.
Więc kupno glutaminy i branie jej w największej dawce po treningu jest jak najbardziej wskazane.
Szacuny
26
Napisanych postów
3338
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
15112
Kreatyna ma zupełnie inne działanie jak glutamina, nie można porównywać tych dwóch suplementów. Poza tym wypełnij profil, nie wiemy ile czasu ćwiczysz itd, bo być może nie potrzebujesz jak na razie suplementów.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
heh skad ja to mam wiedziec a ćw. od 2 lat na czysto nigdy nawet nie czytalem o krecie itd wiec dlatego sie pytam jedyne co slyszalem ze krete powinno sie sporzywac z glukoza.Nigdy nie myslalem o zadnych suplementach
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
aha i mam takie cos jak TOP MASS z OLIPMU® :)
(zawiera miedzy innymi : baliko serwatkowe, weglowodany, aktywatory metaboliczne)czy moglbym to sporzywac np z kreatyna czy glutamina ?