Mam oto takie pytanie co lepiej jesc mieso z indyka czy z kury moze jakis fachowieic wytlumaczy co lepij i dla czego??
...
Napisał(a)
Witam??
Mam oto takie pytanie co lepiej jesc mieso z indyka czy z kury moze jakis fachowieic wytlumaczy co lepij i dla czego??
Mam oto takie pytanie co lepiej jesc mieso z indyka czy z kury moze jakis fachowieic wytlumaczy co lepij i dla czego??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
obydwa produkty są żródłem bardzo dobrej jakości białka i zawierają podobne ich ilości, wybieraj filety z piersi bez skóry,
zawierają też inne związki wpływające pośrednio na lepsze osiągi siłowe w sportowców
zawierają też inne związki wpływające pośrednio na lepsze osiągi siłowe w sportowców
życie jest za krótkie żeby byc małym
http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html
...
Napisał(a)
Mieso to ciezko okreslic. Ale wydaje mi sie ze chodzi ci o piersi
piersi z indyka bez skory :
b - 19.2 , w - 0.0 , t - 0.7 kcal - 83
piersi z kurczaka bez skory :
b - 21.5 , w - 0.0 , t - 1.3 kcal - 98
Piersi to miesa najbardziej dietetyczne. Bogate w bialko. NIe ma praktycznie wiekszej roznicy miedzy miesem z kurczaka a miesem z indyka. Ja przewaznie jem kurczaka ale raz na jakis czas inydyka tez wciagne. Pozdro :]
piersi z indyka bez skory :
b - 19.2 , w - 0.0 , t - 0.7 kcal - 83
piersi z kurczaka bez skory :
b - 21.5 , w - 0.0 , t - 1.3 kcal - 98
Piersi to miesa najbardziej dietetyczne. Bogate w bialko. NIe ma praktycznie wiekszej roznicy miedzy miesem z kurczaka a miesem z indyka. Ja przewaznie jem kurczaka ale raz na jakis czas inydyka tez wciagne. Pozdro :]
...
Napisał(a)
Kurak i indor to bardzo dobre źródła białka. Oczywiście najlepiej jeść pierś(cyca), ponieważ ma stosunkowo mało tłuszczu, a dużo białka. Gorzej wypadają udka itp, ale też nie są ogólnie takie złe. Wielkich różnić nie ma między jednym i drugim. Jednym smakuje indor, drugim kurak. Aha i chyba indyk jest droższy, a to też jest ważne.
kurak(100g)
b-21.5
t-1.3
w-0
indor
b-19.2
t-0.7
w-0
kurak(100g)
b-21.5
t-1.3
w-0
indor
b-19.2
t-0.7
w-0
...
Napisał(a)
jak jest problem w wyborze 2 dobrych produktow to zawsze najlepszym wyjsciem bedzie stosowanie na przemian . oczywiscie uwzgledniajac zmiane w b/ww/t
Polecane artykuły