WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

co jesc mieso z indyka czy z kury???

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8787

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 133 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1649
Witam??
Mam oto takie pytanie co lepiej jesc mieso z indyka czy z kury moze jakis fachowieic wytlumaczy co lepij i dla czego??
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Specjalista
Szacuny 70 Napisanych postów 6268 Wiek 45 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 25741
obydwa produkty są żródłem bardzo dobrej jakości białka i zawierają podobne ich ilości, wybieraj filety z piersi bez skóry,
zawierają też inne związki wpływające pośrednio na lepsze osiągi siłowe w sportowców

życie jest za krótkie żeby byc małym

http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 306 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 7578
Mieso to ciezko okreslic. Ale wydaje mi sie ze chodzi ci o piersi

piersi z indyka bez skory :
b - 19.2 , w - 0.0 , t - 0.7 kcal - 83

piersi z kurczaka bez skory :
b - 21.5 , w - 0.0 , t - 1.3 kcal - 98

Piersi to miesa najbardziej dietetyczne. Bogate w bialko. NIe ma praktycznie wiekszej roznicy miedzy miesem z kurczaka a miesem z indyka. Ja przewaznie jem kurczaka ale raz na jakis czas inydyka tez wciagne. Pozdro :]
...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 1924 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 22174
Kurak i indor to bardzo dobre źródła białka. Oczywiście najlepiej jeść pierś(cyca), ponieważ ma stosunkowo mało tłuszczu, a dużo białka. Gorzej wypadają udka itp, ale też nie są ogólnie takie złe. Wielkich różnić nie ma między jednym i drugim. Jednym smakuje indor, drugim kurak. Aha i chyba indyk jest droższy, a to też jest ważne.

kurak(100g)
b-21.5
t-1.3
w-0

indor
b-19.2
t-0.7
w-0
...
Napisał(a)
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 11204 Napisanych postów 52091 Wiek 32 lat Na forum 26 lat Przeczytanych tematów 57816
jak jest problem w wyborze 2 dobrych produktow to zawsze najlepszym wyjsciem bedzie stosowanie na przemian . oczywiscie uwzgledniajac zmiane w b/ww/t
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zwiększenie apetytu

Następny temat

gotowana pierś

Shoty
Polecane artykuły